måndag 8 december 2014

Anna Kinberg Batra efter Fredrik Reinfeldt - några ord på vägen!

AKB kommer att få talmannens uppdrag att bilda regering efter valet i mars. Det är fantastiskt att det överhuvudtaget finns en person som utan att tveka vill bli statsminister. För sossarna tog det många år och flera dikeskörningar innan man lyckades övertala en person som så tvingades ge upp efter ett par månader!

Ingen jag talat med idag begriper varför Reinfeldt sa det han sa. Häromdagen. Som att försöka binda sin efterträdare i något som folk inte riktigt förstår. Inte ens om det kommer från Fredrik Reinfeldt. Som varit en lysande statsminister!

Tvärtom. Vi skall ju inte gå på sd:s agenda att göra detta val till en folkomröstning om flyktingpolitiken! Det gynnar bara sd i dagsläget. Valet skall vara en fråga om regeringsduglighet eller kaos. Arbete eller bidrag. Välstånd eller en ekonomi i kräftgång.

Vårt parti och kanske fler, måste ge signaler om att man kan tänka sig att diskutera omfattningen av vår flyktingpolitik. Men det skall ske seriöst. Det har jag bemödat mig om i många år och mötts med stor respekt. Och ett osannolikt bra kommunalt valresultat. Detta seriösa omtag får inte hastas fram. Det räcker att säga att vi de närmsta åren måste mejsla fram en politik som är generös men som också innebär begränsningar. Politiken får inte stå för långt ifrån folket, då har man inget folk!

AKB kommer att få ett stort gensvar i partiet om hon gör minsta lilla antydan om att inte bara vara en skicklig statsminister utan också genom att omge sig med en lyssnande partiledning som vill ha en bra dialog med oss småpampar ute i landet som står för den dagliga driften av Sverige. Vi är liksom socialtjänsten den yttersta utposten. Det är till oss människor kommer dagligen med sina glädjeämnen och bekymmer. Inte till riksdagsgrupperna. Inget händer i Sverige. Allt händer i en kommun!

Nu gäller intern arbetsmoral. Vi skall kunna elda massorna. Jag är beredd att göra allt för att Sverige skall få en regering som lyssnar på alla människor men som inte lovar allt till alla. Alliansen och Sverige behöver en nystart. AKB kommer att fixa detta!

Växjö 20141208

Bo Frank