söndag 30 november 2014

Visst finns det bättre folkslag! Behövs Smålandsnytt?

Jag tänker inte på Jönköpingsbor. Utan på Lammhultsbor. Många Lammhultsbor samlades igår i går kväll i Folkets hus. En lördagskväll. Dan före första advent. För att höra mig prata om Beatles i två timmar! Och de t o m betalalade för det. För välgörande ändamål! Lammultsbor är Växjöbor. Fast nästan snäppet bättre!

Mötte bara 21 personer när jag gick runt båda sjöarna tidigt, tidigt idag på morgonen. Den första jag mötte var Fifa-Kenneth som redan varit uppe sedan 05.00 och samlat burkar. Enormt vänlig man med stort och varmt hjärta.

Gick till jobbet en timme!

Domkyrkan med lilla frun. Underbart och ovanligt att höra en präst, domprosten, tala om hur kristna förföljs runt om på jorden. Hade dock väntat mig fler människor i kyrkan.

Gick till en affär för att kolla på några grejer. En expedit luktade så illa så vi var tvungna att gå ut! Hur hanterarar man sånt? Man pratar aldrig om dylika ting!

Hem. Lätt fruktlunch. Läste SvD, DN och Sydsvenskan.

Adventsbuffé hos goda vänner på Wieselsgrensgatan.

Hem. Kollade in Fine arts auktionssajt. En Jenny Nyström blev för dyr!

Mor på lättmiddag och lite rött. Ätit för mycket idag. Mamma kom med en första omgång brända mandlar som skall med till Mexico!

Smålandsnytt. Suck! Produktivitet per anställd? Producerade inslag per dag? Säkert långa morgonmöten med många inblandade! Första nyheten hade inte ens fått en notis i nyhetstorka i Juli i SmP. Att några skall pröva fluor i mjölk för bättre tänder! Saknar däremot TV 4 som hade nyhetsfokus och högre produktivitet. Men för låg enligt avkastningskraven. Och ägarna blåljög i KU!

Underbar söndag. Sedvanligt söndagssamtal med "barnen".

Mötte så många härliga Växjöbor idag på olika småpromenader!  OK! Växjöborna är lika bra som Lammhultsborna. Nästan!

I morgon skriver vi december! Och jag vänder blad i mina olika Beatlesalmenackor! Skall avsluta kvällen med att dra Besame Mucho för högsta volym för lilla frun! Finns på nätet med Beatles från Cavern i Liverpool. Tror att denna mexikanska slagdänga är från -57. Dock glömt bort vem som gjorde den.

Växjö 20141130

Bo Frank