fredag 28 november 2014

Stolt över alla medarbetare i kommunen och kommentar om rikspolitiken och om (s)lagsmål i Växjö!

Växjö kommun har 98,5% duktiga medarbetare. Dessa förstår att medborgarna är uppdragsgivare. Träffar nästan dagligen kommunanställda som gör ett bra jobb. De tuffaste jobben finns i socialtjänsten. Men även i vård och skola finns det "krävande" medborgare som gör livet surt för kommunanställda. Detta ställer krav på chefsskap. Och speciellt om medarbetare hamnar i blåsväder. Där är vi inte alltid jättebra!
Ungdomarna som kommer in på nya jobb är snabba, vakna och effektiva. Bristen på erfarenhet kommer. Samma sak i politiken.

Lysande strategisamråd idag i kommunen. Vår utvecklingschef Anna Karlsson är en fena på att hitta ess som föredragshållare. Två externa ess idag var Mustafa Shurman och Lotta Thyni.

Mustafa kom hit som iransk flykting. Hans story är en Jeffrey Archer bok. Från flykting via Rosengård, fotbollsspelare, polis,  till företagare med en halv miljard på fickan! Ung och snygg och nästan lika rik som Zlatan, enligt egen utsago. Han gav råd i integrationsdebatten. Lyssna på ungdomar, men klema inte med den.

Lotta var en extremt skicklig och säljande kommunikationschef på polisen i Södertälje. Vi var många som funderade på vilket jobb vi kunde erbuda henne i Växjö.

Rikspolitiken. Sysselsätter sig med att låta sd får spela huvudrollen. Skit samma hur de röstar. Sverige går inte under. MUF.s nyvalde ordförande  har fel som inte ser en tredje väg i flyktingpolitiken. Det kan inte vara antingen eller!

Sossarna hemma har fixat till sitt trassel. Blir säkert bra. Det är märkts att vi haft ett trött vänsterparti som slutat tänka nytt och ett s-parti i kris. Släpp fram ungdomarna!

S är dock ett parti i kris som måste göra sina ombudsmän till förtroendevalda! Och det första man hittar när man söker på nätet på den nya kommunstyrelseledamoten är att han gillar slagsmål! Men nätet kan ju ha fel, liksom jag!


Bo Frank
Växjö 20141128