torsdag 27 november 2014

15 skarpa kommentarer! Som kommer att bli delade ganska mycket! Och liten skandal!

1. Har mejlat AKB och Lena Mellin idag att sd kommer att lägga ner sina röster i budgetomröstningen. Det har varit deras generalorder ut i landets kommuner och regioner! De bara vill skramla med tomma tunnor! Konstigt att inte media fattat detta. Men varken de eller partiledningarna lyssnar in  synpunkter från landet!
2. Var idag på Johanne och Claes Ohlsson. Service i toppklass.
3. Gick runt båda sjöarna med Anna T och Oliver på lunchen. Konstaterade att oppositionen, s och v i Växjö skakas av interna stider. V har nu blivit ett desillusionerat pensionärsparti! Finns inte om 10 år i Växjö!
4. Tycker kanske inte att alliansen skulle slängt ut mp i pensionssamtalen. De kunde ju fått chansen att först bekänna sig till arbetslinjen.
5. Sir Paul lyckas inte helt klara ut var han fick Elinor Rigby ifrån. På hemsidan idag. Förmodligen är det så komplext som han ger uttryck för!
6. Ser mycket rörliga ungdomar för femtioelfte gången parkera på trottoaren utan för försäkringskassan i Växjö,  med handikapptillstånd bakom rutan på nästan nya bilar! Det kostar på i statskassan! Min mor som knappt kan gå tycker inte att hon skall behöva sådant tillstånd! Hur röstar dem som ser detta?
7. Såg den fina julgranen komma på plats på torget idag. Välväxt och fin!
8. Såg förskoleklasser idag med sina lärare. Underbara barn. Men några utan mössa och vantar? Somliga får gå utan strumpor och skor! Cornelius?
9. Överaskar lilla frun när hon kommer hem från ett möte ikväll. Adventspynt, våra fina Fling och en del annat. Och gravlaxtoast! Med Two Tracks! Alltså inte enspårig!
10. Var skall jag köpa Kronblom i år? Den enda serietidningen jag köper varje år. Till jul. Kronblom har en konsekvent livshållning och skulle förmodligen rösta på mp. Friår. Eller på högern om grosshandlaren bad honom för att få följa med och fiska!
11. Har köpt trilogin från årets Augustpristagare. Omgiven av Sandberg som bestämmer mitt liv. Hustrun, Monica på jobbet och nu denna pristagare!
12. Är lika sur som de flesta över att Mexicos regering inte de facto kontrollerar landet! Knarkkarteller kontrollerar det mesta. En gåta att inga media i hela världen frågar vad världens näst rikaste man, Carlos Slim anser om detta??? Han är mexikan och äger allt i från jättefräscha lokala bagerier till nästan all IT!
13. Har strategisamråd i morgon! Helt unikt att en kommun skänker pengar till välgörenhet i stället för till talargager!
14. Längtar till helgen. Vi moderater har en massa öppna möten på olika ställen i kommunen! På lördagen. Skall så prata om Beatels i Lammhults folkets hus på lördag kväll. Underbart att gå i vår vackra domkyrka första advent!!
15. Kul att träffa min sossekollega i Kiruna, i Växjö. Nice, lågmäld dam!  Något tuffare uppdrag än vad jag har. Skall flytta en hel stad! Varnånstans på jorden sker det? 12 partier i fullmäktige. I majoriteten finns s, m och Fi!

Kunde presterarat 150 punkter, men allt måste vara klart till min lilla solstråle kommer hem från sammanträdet med tekniska nämnden i Växjö!


PS Ser en läkare från Syrien på TV/ Smålandsnytt som besökte vår valstuga! Efter sex år inget läkarjobb! Men det allra värsta var att Smålandsnytt inte klarade ut varför! Dålig research! Bara duktig nationalekonom som talade om att det är svårt!! Vi som tittar fattar ju inte den faktiska eller formella orsaken! DS


Bo Frank
Växjö 20141127