onsdag 22 oktober 2014

M&M

Bra politisk dag idag. Spännande och tråkiga möten. Det ju så livet är. Min solstråle och jag åt middag hos min mor, nästan 90 år gammal. Mamma hade tagit bilen och åkt för att handla. Och gått på stan och köpt nya kläder. Lagde god paj med gott vin till.
Till sammans såg vi nästa M. Monica i Lessebo på Smålansdnytt. Som med all rätt ondgjorde sig över att Migrationsverket öppnat nytt flyktingboende utan att fråga kommunen. I en kommun som redan gjort stora åtaganden. Kan nu  avslöja att Migrationsverket i våras sonderade med Växjö hur vi såg på nya flyktinganläggningar. Kommunens muntliga besked var nej. Eftersom Växjö med råge uppfyllt våra åtaganden.

I morgon ny spännande dag. Som avslutas med att Växjö kommun har bjudit in till årlig nätverksträff i Stockholm. Hela garnityret medverkar. God mat&dryck, mingel och bra föredrag!  Lider dock av att inte kunna gå på Visma i morgon kväll. Men det gör vår nye borgmästare. Stockholmsmötet bokades innan vi fick inbjudan till Visma. Rolf D är en av de företagledare som slitit mest för att hjälpa till att utveckla Växjö!

Oj. Förlåt. Glömde att lägga ut svaret på en fråga jag gick bet på i fullmäktige igår. Bostadskön!!

28 000 står nu i kön som halverats sedan avgiften infördes.  2,8 miljoner har kommit in och täcker nästan kostnaden för Bobutiken.

Bo Frank
Växjö 20141022