tisdag 21 oktober 2014

Bäst och sämst i politiken i Växjö just nu

Vanlig sammanträdestisdag. M-grupp. Tissel och Tassel. Valberedningsarbete pågår. Vi kommer att komma ut starka. Många rockader! Gruppmöte med andra partier. Arbetsutskott. Vi är effektiva i Växjö. Lunch med partivänner på 4krogar. Ogillar starkt fabriksskalad potatis.
Fullmäkige. Pigga sosseungdomar ställer frågor. V ett gnälligt pensionärsparti. Synd. Gillar i grunden Carin och Eva-Britt för deras hängivna arbete. Carin lider av att hennes bostadsrättförening vid Toftasjöns strand inte klarar av bruna pappåsar som läcker. Som används för oganiskt avfall. Har samma påsar själv. Funkar bra. Om man inte häller en liter vatten i dem!  Det är ingen fullmäktigefråga. Utan sunt förnuft för hur man använder dessa starka påsar. Skämmigt av v att göra detta den en fråga i kommunens högsta belsutande organ. Och Eva-Britt gör det till en jättesak att man inte på kommunens hemsida upplyser om vilka badplatser som är handikappanpassade. Sådant vet ju redan mäniskor med funktionshinder. När dessa damer går igång är det som att det vilar en stämning av kommunens undergång. Så negativt, destruktivt och tråkigt.

I bjär konrast till den härliga stämning som råder i den blågröna femklövern! Trivs bra med mp.

After work på ett kort fullmääktige. På Bishops. Sen middag hemma med lilla frun. Tortilla med lax. Mycket skrivarbete i kväll!

Hoppas Sverige sänker en ubåt och att Lakers sänker Linköping!
Ny härlig dag i morgon. Miljöberedning, sjukgymnast, regionstyrelse och en del andra småmöten!


Bo Frank
Växjö 20141021