torsdag 4 september 2014

Bra dag, mångfald och några slynglar! Och Jon från kd!

Frukostmöte på HSB. Alla partier! HSB! Hur många sossar behövs? Först hälsade min goda vän Monica Widnemark välkommen. Ord HSB Sydost.  Så kom Anders Lago, riksordf och f d s-råd i Södertälje. Också en god vän och bra person. Men hur sossestyrt är HSB! Arvoden? S-familjeföretag!? Sånt är media inte på! De sysslar inte med La toda familia! Den som var bäst idag var Jon, kd. Lyssnde och vågade säga det vi andra inte vågade. Gillar honom!

Valarbete hela jäkla dagen. Trevlig debatt i radion mot Åsa! Kvällen på Dalbo torg. Som alla vet gillar jag ett mångkulturerellt samhälle. Men inte dess svaghether!
Många goda människor på Dalbo torg!  S var där! En riksdagsledamot undrade var jag hade där att göra. Min fru hälsade han inte ens på! Mycket ohövligt!

Några kom fram och frågade om " vi också vill höja bidragen" ! Vad säger sossarna  i sitt valarbete?

Ledamt att se högstadieungdomar sitta och röka på Pizzerians uteplats. Kanske inte ökar kundtillströmningen! Två killar nästintill hotade mig och frågade vad jag hade att göra på deras torg. Kom att tänka på ett Uppdrag gransking. När Illmar Repaluu i Malmö hotades för att han fanns på en gata  Malmö.
Talade om för killarna att jag flyttade till Växjö 1964 och bodde på Dalbo och att detta torget är lika mycket mitt som deras. Men relativt nyanlända killarna hade inte det perspektivet! Hade jag haft en em i lugn och ro kunde jag mött dem i en sansad diskussion.

Lösningen på allt detta är inte i en stad somVäxjö att vi skall öka invandringen. Men gärna konsolidering så att alla känner att man är med och behövs!

Omöjligt för mig att inte beröra detta. Finns i valstugan och tar emot det " gamla" Växjö och finns i Araby och tar emot det nya Växjö!

Är f n i mig den enda politiker i Växjö som vågar filoosofera, problematisera, glädjas. Andra är antingen emot elller för. I Växjö känner jag stort stöd från alla politiska vänner och motståndare.

Har inte under hela detta året fått en kritisk fråga eller interpellation i fullmäktige om mina försök till
balanserad syn på flyktingmottagandet!

Bo Frank
Växjö 20140904