onsdag 12 januari 2022

Magdalena Andersson

 Vi kommer att vända på alla stenar. Det är väl det citatet som för alltid kommer att förbli förknippat med Magdalena Andersson. Och kommer att vara en måttstock. Dock betydligt svårare att mäta än Löfvén första mantra - Europas lägsta arbetslöshet 2022. Och 10 000 nya poliser. Det sista kan uppnås först 2032 enligt besked från riksdagens utredningstjänst. 

Sverige idag efter snart åtta års s-styre. En papperslös med utvisningsbeslut städade hos statsministern. Hennes arroganta pressekreterare sa först när frågan kom; Vad har Magdalena Andersson med detta att göra? Så har det rullat på. Och mer lär komma. Det som är typiskt i vänsterlandet Sverige och ett Sverige där vänsterns retorik är måttstocken är det faktum att företaget i fråga inte har kollektivavtal. Kollektivavtal är något som är frivilligt för företag. Har man inte fattat det? Lika lite obligatoriskt som om man vill vara med i facket eller ej. S lever i den gamla goda tiden när alla var med i facket och kollektivt anslutna till det socialdemokratiska partiet. Tycks vara bortglömt hos unga käcka s k borgerliga ledarskribenter. Och i det fackliga medlemskapet ingick att varje månad få någon socialistisk medlemstidning i brevlådan. Med extra reklam för Folksam, Fonus, Konsum, Reso m fl. 

Morgan Johansson skyller allt detta på en borgerlig regering för 8 år sedan? De tycks skylla allt som inte blivit gjort på miljöpartiet. Varje parti bestämmer dock med vem man skall samarbeta. 

Att regeringen nu snott moderaternas förslag om att tillfälligt minska elskatten är inte mer än ett plåster på såret. Billig och grön fjärrvärme är det långsiktiga alternativet. Men dagens miljölagstiftning är hemsk. 2000 små vattenkraftverk skall omprövas i oändliga tillståndsprocesser. Det är svårt att bygga nya kraftledningar. Och vindkraftverk. Och metaller får inte brytas i Sverige utan skall importeras ifrån kinesiska gruvor i Afrika. Och snart skall väl all cement komma ifrån Kina. Vad händer om de säger nej?

Det är ingen vacker värld vi lever i utan bara så den ser ut, skaldade Ola Magnell.


Fortfarande matt efter Corona. Bara små promenader och en deckare om dagen. Har köpt allt som finns på ICA nära. Besynnerligt. Samma dag som vi hörde om statministerns städerska läste jag ut Viveca Stens Offermakaren. Som bl a handlar om en skum städfirma i Åre som hade svart, utländsk arbetskraft. Dagens bild. Fem fasaner som hittar godbitar på en sparrisåker vid havet i Torekov. Man kan inte fatta det. Men om bara tre månader skjuter det upp ny himmelskt god sparris ur jorden. Bo Frank

20220112