måndag 6 december 2021

Årets första julkort

 En god vän till oss är synnerligen aktiv i Växjös mest aktiva kyrka, Ulriksbergskyrkan. Och för andra året i rad skickade vår vän ett sjungande julkort som dök upp på vår vård. Och samtidigt ordnade vår Brf lite glöggmingel i kylan. Och vill man tacka kan man sätta in en peng till Ankarstiftelsen. 901401-0. Man bygger och driver bl a skolor i Colombia och Sydamerika. Känner personer som lagt sin ledighet för att bygga och undervisa. Där är det inget tjafs om hur skolmaten eventuellt kan smaka.....

Annars en ganska lugn vecka. Lite möten. Lite i lokalen. Ett lördagsnöje är att köpa fisk på torget. Och har sett en del skidskytte. Har blivit biten av denna utmanande vintersport. 

Satt tre timmar i går kväll och såg en 10 år gammal konsert med Paul McCartney från Zocalotorget i Mexico City. Ja., det var fint. Lyckades oxå med konststycket att få hustrun att se ännu en Bergmanfilm. Hets, från 1944 ( jodå han var med redan då ) . Den föll i god jord. Hustrun klarar bara Saraband, Scener ur ett äktenskap - och Sveriges bästa film någonsin, Fanny och Alexander. Den filmen hade inte fått se dagens ljus med de genustalibaner som styr filminstitutet idag. 

Denna vecka full speta. 


Bo Frank

20211206