måndag 29 november 2021

Medelpunkten i universum

 Det är varken jag eller inte ens hustrun. Inte heller barnbarn. Objektivt sett. Det är centerpartiet på riksnivån. Den breda s k mitten är solen i universum som allt och alla måste förhålla sig till. Och de som inte vill förhålla sig till detta utmålas som extrema krafter. Jag har 50 år i politiken. Goda vänner inom c hukar sig och kan inte riktigt förklara. Enligt min mening finns det inget extremt parti i riksdagen. Och den nyvalda statsministern ser det inte ens som något allvarligt att regera med den ändringsbudget som riksdagen beslutat - förslaget från m, kd och sd som vann i förra veckan. Och v är väl nuförtiden minst lika anständiga som sd. Men att måla ut andra partier som hemska är bara ett sätt att dölja egen, dålig politik.

Jag hoppas nu att m och s äntligen kan göra upp om mycket stramare invandringspolitik. Det är det flertalet väljare vill ha. Men som begränsats av den s k breda mitten. 

Ett favoritprogram bland många är Spanarna i P1. Kulturradikala och vänsterintellektuella som rör sig hemtamt i Östermalmshallen och på Kungliga Operan. Som läst alla nya boktitlar. Går deras barn i samma skolor som vanliga svenska barn med grovt språkbruk, våld och oordning. Förmodligen inte. Jag tillhör de som till nöds kan ha samma referensramar som de s k Spanarna. Men vad spanar de på? Bara det som de kan kosta på sig som lever i ett eget universum och som få har tillträde till. 

Snabbvisit på Öland i helgen. Trevligt att laga mat tillsammans och få närheten till djur och natur. 

Första advent. M fortsätter att kampanja varje dag. Glögg och pepparkakor till medborgarna på Storgatan. Lite kallt, men mycket folk på stan. 
Kommer att fortsätta tillbringa mycket tid på stan för att träffa medborgare. Lilla barnbarnet bakar pepparkakor. Bättre än så kan det inte bli. 


Växjö 20211129
Bo Frank