måndag 4 oktober 2021

Skäms på er! Gör Nimis till ett världsarv för yttrandefriheten! PS

Lars Vilks är död efter en våldsam bilkrasch. 

Det finns mycket att säga och mer kommer att sägas. Det som gör mig så arg och upprörd är detta hyckleri som nu sveper fram över "vårt" land. Personer som aldrig höjt ett ord eller lyfts pennan till Vilks försvar då han levde ojar sig nu och pratar om vikten av yttrandefrihet. Var var ni då Vilks levde och verkade? När nästan ingen vågade bjuda in honom att tala eller visa sin konst. Skäms på er, skäms ordentligt. 

Kulturvänstern snarast brännmärkte den som ifrågasatte islamistisk extremism. Två av Sveriges grundlagar handlar om yttrandefrihet och tryckfrihet. Men över grundlagen står/stod en självpåtagen censur som präglar/präglade stora delar av "vårt" land. 

Lars Vilks har beskrivits som kontroversiell. För vem? Och vad är måttstocken för det? Kontroversiell  är i "vårt" land nåt som inte är vänster. 

Den som har lyssnat till intervjuer med Vilks och hört honom upptäcker en djupt bildad man med värme och humor. Och bakgrunden till Nimis är oerhört intressant.

Det skall bli intressant att se hur Länsstyrelsen i Skåne nu agerar. Jag vet vad jag tycker. PS Kom hem ikväll och hörde debatten mellan mellan Göran Greider och Expressens Karin Olsson i Aktuellt.  Blev bestört efter att ha skrivit positivt och gillar Greider fram tills nu. Greider sa att Vilks kan ha förolämpat minoriteter. Karin Olsson frågade om det var IS han menade. All heder till Karin Olsson. De pratade på inslaget om att Nimis och rondellhunden var Vilks mest kända konstverk. Men ingen rondellhund syntes i inslaget. Därför har jag i texten tidigare benämnt Sverige som "vårt" land. Vad skall detta sluta? DS

Bo Frank 

20211004