lördag 18 september 2021

Albanien igen

 Är väl femte resan till Albanien. Av olika skäl. För 30 år sedan Europas Nordkorea, idag ett land i som lyft sig och fyller väl snart kraven för att bli medlem i EU. Hur gör man när man flyger? Har inte suttit i ett plan sedan vi kom hem från Mexico för 17 månader sedan. Direktflyg, oförskämt billigt, från Malmö till Tirana. Välorganiserad flygplats. Var tvungen att visa Covidpass tre ggr. Incheckning, passkontroll och boarding. Wizzair helt OK. I Tirana taxi 02.00 till vårt boende fyra mil bort till stranden. Bara licensierade taxi med fasta, låga priser. Chauffören en italienare som körde som en italienare. 

Första gången i mitt liv jag har mask. Varmt, men den åkte av när vi drack varsitt glas vin....


Till lägenheten, framme 02.30. Öde strand. Staden Durres där borta. I em. Kanske 29 grader och 25 i vattnet. Gått en mil längs stranden. Kyparen på lunchrestaurangen, bra mat överlag här., var från Makedonien men bodde i Berlin. Pratar alltid med folk för att lära sig mera. 

Får överleva att jag inte lyckades ladda ner Cmore, men Lakers klarade sig utan oss. 

Snart strandpromenaden för aftonmål. I morgon har vi bjudit vänner. Skall reka restaurang i kväll. 

Politik hemma. Har alltid hållit Hanif Bali om ryggen och sett honom som en vitamininjektion. Men nu vet till sjutton oavsett vad som är sant eller inte i denna soppa. Helt klart att han fått många fiender till vänster mot bakgrund av att han som invandare varit för en mycket, mycket stramare invandringspolitik. Är övertygad om att vår kloka partisekreterare/erkänt duktig jurist med patos,  kommer fram till ett rättvist vägval. 


Bo Frank

20210918