lördag 10 juli 2021

Turer i det vackra

Politiken har inte tagit vanlig semester. Varje gång jag hör Löfvén säga det bästa för Sverige så vet vi alla att det i alla lägen är vad som är bäst för s som gäller. Till och med att förödmjuka sig och förhandla med en avhoppad vänsterpartist. Och en avhoppad liberal i riksdagen, i förtroendeomröstningen, gör att man inte vet vad man får om man röstar Lib. Kristersson eller Löfvén. Det var ingen statshemlighet som Kristersson avslöjade när han talade om invandringens negativa konsekvenser för Sverige. Det är bara att jämföra med våra nordiska grannländer. I Sverige pratas det om i alla PK media att Sverige stannar utan invandring. Det är ju tvärtom. Därför har Sverige stannat. Men inte våra nordiska grannländer. Faktum är att det styrande s-partiet i Danmark har en tuffare invandringspolitik än vad sd i Sverige förespråkar. 

För min del är sommaren nu nästintill befriat från också digitala möten. Kan glida runt som aldrig förr. Var fem dagar på Öland. Hos goda vänner i min systers paradis. Långa promenader, cykelturer och vackra omgivningar. Och vi har haft fullt hus i Torekov i nästintill hela sommaren. En del Växjö framöver då hustrun börjar jobba fysiskt och måste vara på plats. Och jag får sitta utanför m-lokalen på Storgatan och prata med folk. Även det en trevlig sysselsättning. I morgon till Göteborg för att fira att lilla barnbarnet Josephine fyller tre. Hon skall få ett fågelmemory som inhandlades på naturbokhandeln vid Långe Jan. Förresten, en annan sak på Öland som få upptäcker. Att bada i de gamla stenbrotten på södra Öland. En plats dit vi tar gäster. Stranden där Max von Sydow spelade schack med döden, i Det sjunde inseglet från 1957. 


Hustrun dukar för nya gäster. På mini Miniutflykt i Skåne. 


Aldrig fel med en öl i hamnen i Borgholm. 

Inte jättebra med mobilen. Men på en och samma plats vid Ottenby räknade jag över 220 sälar. Och såg en havsörn och senare en till. Där minst en gång om året. 

Enda lilla plumpen i protokollet var att Ubbes Vinylhandel i Borgholm inte hade någon Beatlespryl jag inte redan hade.

Bo Frank
20210710