onsdag 14 juli 2021

Åldersdiskriminering på Trädgård de Luxe?

 Växjös kanske skönaste öl-och vinoas i dessa heta dagar är utan tvekan Trädgård de Lux. Hustrun och jag anlände respektabelt och svalt klädda vid 19 igår. Knökfullt. Men vi bidrog till att kraftigt höja medelåldern. Men som alltid numera på allt fler ställen. Man skall ladda ner en app och betala med Swish.... Jag som alltid har plånboken välfylld med sedlar av olika valörer. Och hade väl raderat appen jag använt förut. Men en ung dam i baren förbarmade sig över mig. Rätt lätt att beställa både mat och dryck, medges motvilligt. Och sen betalningen om man inte hade/har denna jäkla swishen? Jodå det fanns ett förbarmande. Man kunde betala med kort via långsam hantering och om man lyckas att hitta bankID. För att legitimera sig. För den som inte klarar appar, swish och inte har bankID blir det till att sitta hemma framöver. Det är klart att det sker ett smygande digitalt utanförskap. 

Men såg efter en öl fördelarna med systemet för mig som lyckades reda ut det hela. Inget köande. Och personalen slipper stressen med köande som tror att just de är först.... Bara hämta öl/vin i baren när det plingade till i mobilen. Och den goda pizzan när den var klar. En av stans bättre pizzor. Och vid ytterligare beställningar - då skötte systemet om allt t o m automatisk betalning. Om det sista är bra eller dåligt för kunden är svårt att säga. Bara att trycka på knappen och beställ utan att plånboken blir fysiskt tommare...

Hursomhelst. Trevlig kväll, trevlig personal och trevlig och bra mix av gäster om än unga. Och humana priser. Och den trevliga trädgården GRATIS. Och härligt att "hänga" hänga med unga, glada människor. Speciellt när man själv ibland tror att man är 20 plus. 

Men den dagen ryssar och kineser hackat alla betalsystem. Då är jag kung i baren.....


Bo Frank

20210714