måndag 21 juni 2021

En dörrmatta är inte att leka med

 speciellt inte om den handlar om en tuff dam. Det har Löfvén fått erfara. Han storljuger när det handlar om att Sverige kommer först. Då hade han inte fortsatt och eskalerat Reinfeldts vanvettiga flyktingpolitik, påhejad av samma partier nu som då. För s går alltid makten för s först. Allt annat underordnat. Att Löfvén är dålig visas bara av detta enda faktum att han är den enda statministern som röstats bort. Nu nyval eller minoritetsregering m och kd. Sd är väl som väl är garanten för att Kristersson inte får tummen upp om han fortsätter i Reinfeldts och Löfvéns fotspår. Men det tror jag inte. Då är förtroendet för m:s numera strama flyktingpolitik borta för de närmsta 10 åren. Danmark är ett föredöme. 

Tiden går. Halvpensionär som pendlar mellan Växjö och Torekov. Webbmöten lite här och där. Och huset i Torekov har blivit all inclusive för nära och kära.

Satt två dagar på Regionfullmäktige. Säger som alltid hur det är. Alliansens ordföranden gör det bra med några undantag. Tycker att jag själv hade det bästa inlägget. Att det inte är ungdomsgäng med flickor från Värmland som skapar otrygghet och kaos inom kollektivtrafiken och på akutmottagningar. Sverige klarar inte effekterna av de senaste 20 årens asyl- och anhöriginvandringen. Noterar oxå att även s slutat att dissa sd i regionfullmäktige. Klokt med tanke på att sd och m har fler väljare inom LO än s. Det gäller att ha örat mot marken. Och inte vara en megafon till Sveavägen 68. 

Har nu avgått efter ett år som president för St Sigfrid Rotary. Man roterar allt varje år. Presidentskiftet skedde som vanligt i stekhet värme på Trädgård de Lux. Ingmar Nordström och Yvonne Steen Ohlander stod för musiken. Ingmar 90 och Yvonne max 38. Förra året sa Ingmar att han spelar bara riktig musik och inte Beatles. Men hade nu sänk sig till att göra Yesterday. För min skull. Och så Vind över vindens ängar. Och intåg i sommar hage. Stipendium till två lysande ungdomar från Katedral. Ingmar. Växjös starkaste profil idag? Ödmjuk och bestämd. Och hjärtat för Öster. 

Ella Savolainen och David Stern. Välbesökt presidentskifte. Karin Darlington tar över efter mig. Karin kommer att lyfta vår klubb. 
Ja, det var varmt. 

Har nu tagit över programkommittén. Vi rivstartar med Karins avsiktsförklaring i höst. Så blir det två föredrag om för och emot nytt sjukhus. Och andra godbitar. Förra årets mest uppskattade föredrag var nog Carin Högstedt som berättade om sitt liv i politiken. 

Är glad över att klubben ändå har klarat pandemin under mitt år, men besviken på allt som inte gått att göra. St Sigfrid har otroliga medlemmar..........

Fick i morse min andra spruta. Förväntar mig samma sak som förra gången. Lite feber och ömma leder. Är det det enda så är det OK.

Bo Frank
Torekov 202100621