söndag 16 maj 2021

Jodå, finns....PS

 PS Nyss har dottern Rebecka nedkommit med en lillebror till Josephine. Namnet får de väl avslöja själva. Och Rebecka har namnsdag i morgon. DSTvå veckor i Torekov. Varför bo i Växjö? Sparris och potatis skördas för tredje veckan. Alla fåglar på plats. Vår badbrygga. Odlingar, djur och natur utanför knuten. En del möbler på plats. Ser Kullens fyr blinka på natten. Och som det står i hotellrumsprospekten, delvis havsutsikt. Fårskocken möter oss efter en minut på väg till bryggan. Får nr 15008 är det enda fåret som låter sig klias på huvudet. Varje gång. Det är som om världen runt omkring inte finns. Knappt ens Lakers Guld. Småfixar och donar och haft de första gästerna. Har besökt Biltema och Byggmax fler gånger på en vecka än under ett helt liv. 

Suttit i något eller några webbmöten varje dag. Det blir både på gott och ont att komma tillbaka till fysiska möten. Trevligare men inskränkt personlig frihet. 

Nordegren&Epstein varje dag. Vill nästan slippa ta del av det som händer i världen. Där Kina och Ryssland tar för sig. De saknar motstånd och gör som de vill med sina medborgare. Och som den motståndare jag är av all form antisemitism tycker jag att staten Israel gör fel som backar upp sina extremister. I vått och torrt tycks det. Här hemma håller jag med Gunnar Hagberg och hans kamp för den s k "rätten till vår död". Även om frågan inte är okomplicerad. 

Saknar ej vårt gamla fina hus i Blekinge vid havet. Alltid dåligt samvete för att något inte gjordes som borde göras. 

Lite husesyn. Mitt favoritrum är lilla kontoret/gästrummet. 

I morgon inpassering i nya kommunhuset, besök på vårdcentral och några webbmöten... Tisdag fullmäktige med mera. Onsdag massa webböten....Växjö 20210516Bo Frank