måndag 24 maj 2021

Grattis!

 Bob Dylan som fyller 80 idag. Ikon. Kommunen lär väl uppmärksamma detta med hälsning till Duluth, vår systerstad där Zimmerman gick i skola.....En av de få saker Paul McCartney ångrar, att han inte gjort något musikaliskt med Beatlesvännen Dylan. Sir Paul fyller 80 nästa sommar....

Invigde " Bo Frank utställning" igår i Torekov, i vårt förråd. Har under årens lopp samlat lådor och lådor. Och förmodligen slängt lika mycket.....Det får räcka så. 


Blåst och regn igår. Snabbesök på IKEA i Helsingborg precis när de öppnade. Bra ställe för diverse småplock. Bra serviceanda hos personalen. 

Mejlat Biskop Fredrik och gett honom beröm för hans senaste bok: En kyrka värd namnet. Jag säger som det är. Oftast. 

Ser Kullens fyr när jag vaknar, i klart väder och nästan alltid på natten oavsett väder. Och det är väl det en fyr skall vara till för. Och tar kikaren och ser havet i horisonten bakom några hustak. 

Kan en dag, utan att lämna altanen se ut över ett grönt fält och kan räkna till uppåt 30 fågelarter på en dag. Har ibland svårt att se skillnad på Tornfalk och Sparvhök vid snabb flykt. Vi är i maj. En timmes promenad på strandängarna och såg bara en person. Träffade en trevlig fårbonde och jag sa att jag gjort bekantskap med 15008. Han berättade att han såg till så att det fanns ett socialt får i varje flock. Man lär sig varje dag.

Diverse webbmöten idag. Kanske grillen fram ikväll och ett nytt avsnitt av Maria Waern. 

Man blir lite bekväm med bara digitala möten. Längtar efter fysiska fullmäktigemöten. Dock ej att åka runt på olika konferenser i när och fjärran. Den tiden kommer delvis att vara förbi. 

Vad att göra med kineser och ryssar som ökar sina koldioxidutsläpp och försöker tysta resten av världen som man redan gjort med sitt eget folk?

Vi sitter i vår skyddade bubbla. Hustruns släktingar undrar varför vi inte har taggtråd och murar runt huset? 

Nåväl. Ha en bra vecka. Bo Frank

Torekov 20210524