måndag 9 november 2020

Problemen långt ifrån över.....

Lördag em. Zappade mellan SmP, Fox och CNN. DFF och presidentvalet. Och det gick ju bra både på gamla Värendsvallen och i USA. Hustrun stör sig med viss rätt över att man pratar om presidentvalet i Amerika. Något sådant har inte ägt rum, men väl i USA. Förstår Trumps ilska över Fox som tidigare än CNN utropade Biden som vinnare i Arizona. 
En tredjedel röstade inte. Och nästan halva den röstade befolkningen röstade på en spritt språngande galen mytoman. Problemen är inte över i USA. Återstår att se vilka tokigheter som Trump hittar på innan han kanske måste bäras ut ur vita huset. 

Sedvanliga promenader lite här och där i veckan. Känner kvarvarande uppskattning när jag går på stan och pratar med folk. Även hustrun får del av detta. I lördags kom det fram en ung kille från Syrien och ville krama om hustrun. Å Martha Elena, sa han. Vad roligt att se dig. Du är den bästa läraren jag haft och du lärde mig så mycket. Är detta din man, frågade han. Han sträckte så fram handen för att hälsa och bugade sig. Som hustrun säger. En del invandrarkillar är artigare än svenskar. Tills de upptäcker att artighet inte är en norm i Sverige. Hur många håller upp en dörr idag, eller reser sig när någon kommer in i rummet?

Läste i SmP  att Jenssens vill etablera skola i Växjö och att de är kontroversiella för att de vill att lärare och elever skall vara propert klädda. Det är väl motsatsen som skulle vara kontroversiell. Vill se skoluniform på alla skolor. Som respekt för lärande och bildning. Och för att komma bort från märkeshysterin. 

Så är vänsterpartiet att gratulera som fått en ny ledare som verkar valvinnande och trevlig. Från det ena till det andra. Grönköpings Veckoblad och Land är två av alla husorgan. Läser alla delar i Land. I senaste numret omfattande reportage om alla dessa s k djurrättsaktivister som ställer till det för många lantbrukare. Och i gröna vänsterkretsar verkar det helt OK att så över lagen om bara ideologin är den rätta. 

Corona. Faran är ej över. I samråd med styrelsen har jag pausat vår Rotaryklubb till årets slut. Som en försiktighetsåtgärd. Lider med alla näringsidkare som ser hur intäkterna sinar. 

Vi har nu gått i ide denna vecka i Torekov och sköter våra åtaganden på nätet så gott det går. Lilla fina ICA-butiken verkar gå bra då fler som har möjlighet tillfälligt parkerar sig i denna vackra del av landet. 
Dock få som är ute och går. Gick två timmar igår längs havet. Såg inte mer än en person. Och de vita stora kossorna som jagade oss på flykten för en månad sedan är någon annan stans. 

Några bilder från veckan som gått. 


Rotary i torsdags. Vi var faktiskt 27 stycken på vårt möte. Talare var Malin Lauber och Anna Tenje som höll lysande föredrag och berättade om sig själva. Gemensamma nämnare var skog och natur. 


Glad att nya fördelningsstationen vid Växjösjön vann årets arkitekturpris. Välförtjänt. 


Utsikt från vår lånade hus i Torekov i går sen eftermiddag. Strindbergsk himmel och det sista av solen, i havet, vid horisonten. 

Nu, snart,  skall jag läsa om en klassiker. Snörmakare Lekholm får en idé. Och gå över till vårt hus som är under uppförande. 

Bo Frank
Torekov 20201109