söndag 4 oktober 2020

Kommentarer

Har läst i helgen om att Lööf inte litar på Löfvén. Det gör jag. Han gör allt för att sitta kvar. Vem litar däremot på Lööf som innan valet sa att hon inte skulle stödja s?

Läser att moderaterna vill sänka bensinskatten och ta bort bonus malus.  Vägvinnande politik men totalt oansvarigt. Och MUF i Kronoberg har hittat ett allvarligt problem som måste åtgärdas. Att krogarna inte får ha uteserveringar på vintern. Ett problem som gör flertalet medborgare sömnlösa på natten.

Var i Göteborg med omnejd i helgen. Har kört bil i Mexico, Los Angeles, Madrid, Paris, London med flera städer i världen. Men ingen stad är värre än Göteborg. Lyckades med GPS ändå ta oss till hotell Odin. Imponerad över bra service, trevlig personal och god mat.

Repor på stan. Man funderar vilket land man är i. Och tiggare i parti och minut. Det s k posthotellet har av media utmålats som plats där de kriminella gör upp. Många svarta och dyra Audis utanför med förare bakom ratten som man undrar om de har åldern inne för körkort. Promenerar faktiskt hellre i Stockholm eller Malmö tror jag. 

Kom för sent för några kulturella aktiviteter. 

Till dottern som bor i ett nybyggt villaområde som är så nytt så att GPS:en inte hade koll på gatan. Och trevlig samvaro med lilla barnbarnet Josephine. Som frågade efter oss det första hon vaknade i dag på morgonen. Skaldjurskväll och goda ostar. Kan inte ha det bättre. 

Fin vecka framför mig hoppas jag. Lagom mycket aktiviteter. Några födelsedagar. Bland dem John Lennon som skulle fyllt 80 år på fredag. Har hans Beatleslåt Strawberry Fields som ringsignal på mobilen. 

Svenska media är snabba. Läste att Trump fått Corona på Expressens hemsida. Ingår i morgonrutinerna. Då hade inte CNN fått in det på deras hemsida. As you make your bed, so you must lie on it, kan man nog säga till Trump. 

Höst. Påfallande många gillar hösten. Jag ser den bara som ett förstadium till vintern. Fast med den globala uppvärmningen har vi numera bara två årstider i landet. Sommar och höst. Växjö 20201004

Bo Frank