söndag 11 oktober 2020

In i dimman

Söndag. In i dimman. Så vackert.  Inte så många som promenerade runt Växjösjöarna idag på morgonen. Och kände igen alla. Helg med diverse firande. Min mexikanska sol fyllde år igår. Och Beatleslåten för dagen var When I`m Sixtyfour. Jag gjorde mitt bästa. Med god middag..... Älgstek... Diverse drycker. 

Solens barnbarn älskar att prova mormors hattar.


Synd att inte våra barn och barnbarn bor på närmre håll. 

Lyssnar alltid på God morgon världen. Nordegren och Epstein. Och vissa morgnar på Radio Kronberg. För att hålla koll på vad som sägs. 

Blir alltid glad för hälsningar. Under årens lopp har vi haft mängder av utländska studenter som vi varit vänfamilj för. Från jordens alla håll. Fattar inte hur vi orkade med middagar och aktiviteter flera gånger per vecka. Fick ett oväntat mejl från Xue häromdagen med bild. För två år sedan kom hon tillbaka med sin mamma och hälsade på oss. 

Skickade denna bilden på sin mamma ( till vänster ) och oss. Xue har idag bra bra jobb på ett utländskt företag i Kina. Hon kallar oss för sin svenska pappa och mamma. Man blir rörd. Hon kommer nog och hälsar på oss nästa år igen. 

En kille från Sardinien skickade när han kom hem en korg med 20 kilo italienska delikatesser. Glömmer det aldrig. Han var matematiker, fotbollsspelare på hög nivå, musiker och en fantom i köket. Vilka minnen alla dessa ungdomar gett oss. Och de fick alla utstå långvarianten av Fanny och Alexander, Änglagård I, II och II och Lisbeth Salander. 

DFF vann just. Då blev det en bra söndag. 

Vad kan man mera göra? Lyssna på/se Paul McCartney som uppträder med Mick Jagger, Bob Dylan, Ringo Starr, Jeff Lynne och Bruce Springsteen m fl. Eller Eric Clapton med Pavarotti. Eller ny Sina på nätet. 


Glömde skriva i min John Lennonkrönika att hans son Sean föddes samma dag. 9 oktober. 

Nu skiner solen i Europas Grönaste stad. I alla fall för en stund. Och min sol skiner alltid. Helgens jubilar. 
Bo Frank
Växjö 20201011