måndag 1 juni 2020

Genustalibaner och på Öland

Ivar  Arpi har under lång tid skildrat på SvD:s ledarsida hur genustalibaner kopplat greppet på Universitet och Högskolor. Nu har han tillsammans med Anna-Karin Wyndhamn skrivit en bok om detta. Boken recenseras idag i SvD av Ebba Witt-Brattström. Som att sätta en ateist att recensera en nyutgåva av Bibeln.

Public service genomsyras också av detta. Senast 2022 skall alla låta i Mello som har mer än en upphovsman vara en kvinna. Jörn Donner sa, ju mer demokratisk konsten blir desto mindre konstnärlig blir den. Bye, bye Björn och Benny m fl.

Fr o m 2024 kanske minst en av upphovsmännen vara muslim?

Åter några dagar i Linnés eller Nils Holgerssons fotspår. En liten Ölandsresa med goda vänner.  Har deras iakttagelser lite i bakhuvudet när jag försöker se natur, kultur, hus och byggnader. Ner till Färjestaden. Åkte upp på den östra sidan. På sitt sätt vackrare och mer vild. Vackra byar, gårdar och småvägar ner till havet, småvägar som nästan bara infödda hittar. Blåsigt och småkallt i cabben. Förmiddagsfika i Egby. Över till Gärdslösa. Mot Sandvik. Den oslagbara kustvägen som slingar sig vid havet ner mot Djupvik. Får Fårökänsla av att köra denna väg. Ner till Borgholm via gyttret i Köpingsvik.

Dag två söderut.

Gärdslösa. Stagnelius födelsehem. Dessvärre var Prästgården/antikvariatet Coronastängt.


Eftermiddagsfika i fina Rörvik. God lunch i Sandvik. Nystekta flundror.



Trevlig service och god mat på Strand Hotell. Middagsfina. 

Solnedgång sett från vårt rum.



Och vacker morgon med utsikt från rummet.


Ännu en dag med hårda vindar.


Vackert hus i Borgholm.

Bertil Vallien rummet på Vida. Alltid lika vackert och smakfullt på Vida med fina utställningar. Är där flera gånger om året.

Vi kör vidare från Vida.


Knytkalas i naturvårdsområde i Haga Park. Med hustru och min otroliga syster Elisabeth. Vackert, soligt och blåsigt. En fantastisk promenad vid hav, skog och liljekonvaljbackar.

Så ännu en magnifik Ölandshelg.

Började denna fina första dag i Juni med en promenad på hemmaplan.

Växjö 20200601

Bo Frank