torsdag 26 mars 2020

Senaste nytt - häng ut din bank....o beröm biskopen...

Diktaturerna Kina och Ryssland mörkar allt och i synnerhet Corona och destabiliserar den fria världen med nättroll.

Nättrollen och pedofilin ökar. Sätt ut namn och bild på dessa så upphör det. Tyvärr rår inte demokratin på alla skurkar.

Om Sverige/Folkhälsomyndigheten har rätt ger sig framöver. Vi gör olika bedömningar i vårt land. Kan det vara så att myndigheten ägnar sig åt politik och inte politikerna? Facit har vi innan årets slut.

Börsen reagerar kortsiktigt. Problemet är den globala uppvärmningen - inte Corona.

I Växjö. Lite folk ute. Rör mig så mycket jag kan och pratar med folk. Kända banker beter sig illa mot småföretagare. De ser på TV. Regering och Riksbank säger en sak. Men bankens svar till den trogne företagaren. Vi är ingen välgörenhetsinrättning. Men varför då dessa extrema vinster och marginaler om man nån gång inte kan ställa upp för en långsiktigt bra företagsidé? Tycker att banker skall dela ut till ägarna - om man vågar lite till företagskunderna.

Svajig bostadsmarknad.

Spaning ingen. Vårt rättsväsende klarar inte kriser. Låt domstolar döma även om inte folk infinner sig. Och med färre nämndemän. Fattar inte varför domstolarna ber politiken leverera fler nämndemän.

Stäng Sveriges gränser även framöver. Nu gör andra länder det åt oss. Färre asylsökande och färre ligor på ingång. Behåll en hög  s k u-hjälp, men hjälp människor i deras närområde.

Fler människor runt sjöarna än någonsin.

Lever lyxigt. På torget igår. Köpte skrei/torsk.

Stek nån minut på varje sida. Men fiskpepparsalt. Sjuda upp lite sparris. Lägg allt i en ugn. 225 grader i 8 minuter. Toppa dessförinnan med hollandasiesås - hur det nu stavas det - och riven Västerbottenost. När det är klart, toppa med Konsums ekologiska baconbitar som skall vara knaperstekta. Kokt fast potatis. Jag som är rårördlingonnarkoman anser att det passar till allt.
Smörigt vitt från Kalifornien. Bojkotta USA, inte Kalifornien. ( Har styrts av duktiga guvernörer rep och dem i 60 år) Eller Chablis om du vunnit på lotto.
Fick efter 30 år med en stående kupong 6 rätt och 4000 förra veckan. Bara max 20 kronor på fyra rätt på 10 veckor...

F ö förbjud alla spel på nätet. Och alla ockerbanker. Och nattklubbar borde stänga vid midnatt. Då skall väl hederligt folk sova. Jag tycker faktiskt det. Oliver R har samma uppfattning om hederligt folk, men större tilltro till individens va. Vi borde ha en offentlig debatt om detta framöver...

Biskopen. Vi har helt olika inställning till flyktingmottagande och islam. ( Igår i en lång kö utanför migrationsverket och i denna  tre kvinnor som hade hela ansiktet täckt i svart. Med bevakande män. De borde inte vara här - satsa på Saudi-Arabien )

Men biskop Fredrik har skickat diverse påbud till stiftet. Ställ inte in, ställ om! Bra och tydligt ledarskap av biskopen i svår tid.
Läser nu omm Trädgudars land, Sju bröder och den typen av litteratur. Stötta Nya Cultix. Vid Stadium på Storgatan…  Och Stadium också. Bra grejer och supertrevligt personal...
Köp böcker. Bildning är aldrig fel. Och läs. Och lyssna på människor...


Bo Frank
Växjö 20200326