lördag 21 mars 2020

Effekter av Corona....framtidsspaning...

Det fullständiga facit har vi först om ett år. Man kommer att räkna före eller efter Jesus födelse, före och efter Beatles och kanske framför allt före och efter Corona....Spaning.

1. Världen blir sig aldrig som förut i våra delar. I vissa delar av världen är detta ingenting. Afrika. Krig, fattigdom,  de vanliga sjukdomarna, vattenbrist, svält....
Också en bild att ta in.

2. Den globala uppvärmningens konsekvenser kommer att bli 10 000 ggr värre än Corona och hotar hela planetens ekologi/ekonomi.

3. Är Corona ett sätt att väcka oss? Koldioxidutsläppen kommer att minska i närtid.

4. Hur diktaturerna ljög. Vad som var mest framgångsrikt i kampen mot Corona.  Hur beredskapen skall stärkas, utan extrema kostnader, för nästa pandemi.

5. Bristyrken i närtid. Advokatbyråer i vårt land  och i världen jobbar dygnet runt för oroliga företag i hela världen. Jag är först att skriva om detta. Avtal, löner, skatter, tvister. Det kommer om någon eller några dagar i media....

6. Advokater som  specialiserar sig på konkurser kommer att ha bra dagar. Dessa "firmor" finns ej på börsen. Som tur är och av olika skäl som jag inte är helt säler på.

7. Begravningsbyråer. Uppåt på kort sikt. Dock stillsamma begravningar utan folksamlingar. Ser detta redan på familjesidan i SmP idag.

8. Öland mer attraktivt som en oas i det som pågår. Sett havsörnar och tidiga vårfåglar  på fm idag.

9. Vickleby på Öland. Kanske en estetisk mönsteridyll som växer fram vid Capellagården. Köpa hus där? Kanske.

10. Och folk kommer att skaffa sig retreat fyllda med hållbar mat och el för att fly nästa kris. Hus på "landet" får ett uppsving.

Sir Paul McCartneys hemsida. Hur han gör för att koppla av. Rida och såga ved. Behövs kanske efter konserter fortfarande på nästan fyra timmar, Sir Paul fyller 78 i sommar.

Middag med honom och Jesus är väl det som finns på önskelistan i dessa tider.

Växjö 20200321

Bo Frank