lördag 12 januari 2019

Black Friday - Imelda Marcos och Annie Lööf

Black Friday har fått en svensk kontext.

Mellanlandade i Amsterdam och läste vad jag befarat, det DI var först med att rapportera för två dagar seden, att c gör upp med s. Quislingar? Skulle kanske inte använda just det ordet. Har väntat med att skriva detta inlägg för att inte skämma ut partiet.

De fyra allianspartierna gick till val på? ALLIANSEN.

Nu?

Annie L och det som får betraktas som en marginaliserad svans Lib räddade den statsminister kvar som man avsatte för tre månader sedan.

S är att gratulera. För att säkra makt i evig tid har det viktigaste under de senaste 20 åren varit att spräcka alliansen. PM Nilsson, Sveriges vassaste ledarskribent,  skriver hur s har lurat skjortan av c och lib genom att deras flesta krav skall utredas under flera år. Så händer ingenting. Strandskyddet har utretts två gånger i syfte att luckra upp men talibanerna på myndigheterna har kört över politiken i ämbetsmannastaten Sverige!!

Den som vet vad man vill utreder inte! Man gör. John F Kennedy utredde inte" först med en man på månen". Växjö utredde inte att bli den första fossilfria kommunen i världen. Och det gick ju bra!

Tänkte stanna i Amsterdam och begära politiskt asyl!

Idag. Johanna Jönsson c, min favoritpolitiker, säger att Sverige nu äntligen skall få en mer mänsklig flyktingpolitik.  Kostnader? Är inte rättsväsende, domstolar, polis och fängelser redan överbelastat?

75% av medborgarna röstade på partier som vill ha en skärpt flyktingpolitik. Nu vinner mp, v, lib och c. Och en slappare linje...

Hemma igår natt. Gått på stan idag. Hört och lyssnat in. På Lakers samma sak. Lakers vann i alla fall o tar SM-guld i år också.

Skulle inte förvåna mig om m, kd och sd får majoritet efter nästa val.

I morgon på revy.

Så till verkligheten.

Eller inte. Sätter på en gammal LP med Ola Magnell. Favoriten. Min häst har blivit sjuk.

Nyval nu!! Kan inte bli värre!

Hur definieras demokrati? Att partierna stället till rätta ett oönskat valresultat.


PS Funderar på att skicka alla hustruns avlagda skor till Annie Lööf!!  Min mexikanska sol har förmodligen fler än vad Imelda Marcos hade. Med bra läder och tuggmotstånd. Fast skall kanske skicka vänsterskorna! DS
Bo Frank
Växjö 20190112