måndag 28 januari 2019

Aniara, Arken och Avgrunden.... Företag med kritik

Aniara. Alltid aktuell. Blekinge och Kronoberg. Martinsson och Blomdahl. Ny film.  Arken. Bibeln och Rottne. Avgrunden. Finns nära oss alla varje dag.
Den s k klimatfilosofen Roy Scranton är i Sverige. Han har själv lovat att dra ner på antalet framträdanden. Bär mig emot att erkänna. Han har rätt. Det är bara med Guds under eller några extrema tekniska framsteg som den utdragna klimatkatastrofen kan undvikas. Allt talar idag för att det är kört.

Finns ingen fråga där jag är mer påläst. Förutom ett antal andra,  i sammanhanget triviala saker.

Igen. Vare sig demokratier eller diktaturer klarar detta. Sverige bäst, Växjö ännu bättre. Vi är dock  bara en s k  " piss i Mississippi ". 9 miljoner av 9 miljarder.

Johanna Jönsson c,  misströstar inte. Som anser att Sverige nu också skall börja ta emot s k klimatflyktingar. Torde kunna bli några miljarder. Nästan så att man önskar, i denna fråga, regering m, kd, s och v!

Idag. Bidrar väl till mitt goda humör. Besökt en äldre " kollega" som enligt egen utsaga inte har så lång tid kvar.

Stänger av guldbaggegalan i  bakgrunden. Alla dessa kändisar/nollor? som inte kan uttala en enda sammanhängande mening utan svordomar och andefattigt språk. Och dessutom Anna Serner....

Röd propagandachef i statens tjänst.

PS Läser intervjun med Björklund i SvD idag. Det jag skrev om anledningen till att alliansens sprack i mitt blogginlägg 20/1 bekräftas nu av Björklund. Var först ute med detta.

Läser Råd och Rön och ser de företag från Växjö som finns med på deras s k svarta lista. Prenumererar bl a på denna och en del andra tidskrifter.Bo Frank
Växjö 20190128/28