lördag 8 december 2018

Skäms Alvesta!

Moderater och andra  vill manipulera valresultatet i Alvesta genom att plötsligt ändra antalet ledamöter i nämnder och styrelser. M i Alvesta är varken i majoritet eller i opposition!!! Besynnerligt men inte alls märkligt, för att citera Markurell.

Underbar formulering om Bryssel av Per Gudmundsson i SvD idag. " En promenad på fel plats erbjuder en upplevelse av fransk förvaltningskultur i botten, ett belgiskt kolonialt storhetsvansinne ovanpå, toppat med hela Europas samlade konferensbudgetar ".

Läst ut änne en rar bok av Björn Ranelid som jag hittade på loppis i Stockholm i måndags. Lysande bok. Hjärtat som vapen. Vilken handstil.
Onsdag. Kortmöte på Almi. Så regional utvecklingsnämnd. På kvällen dialogmöte Öjaby/Bergunda. Gott syfte. 16 åhörare och över 20 politiker och tjänstemän. Och tre sysslolösa tolkar som skulle översätta till dari, somaliska och arabiska!!! Gemensamt för alla dialogmöten är svårigheten att nå yngre människor på detta sätt.

Torsdag. Möte på fm. Promenad på lunchen. På em nätverksträff med länets fullmäktigeordföranden. Kvällen avslutades med att vi gick på Vida och såg Lakers vinna knappt mot Timrå.

Fredag. Höll föredrag på Combitech för miljöchefer från hela landet. Så företagsbesök i Lammhult med m och träff med samhällsföreningen.


M-gänget och företrädare för samhällsföreningen.

På kvällen bortbjudna på peruanska läckerheter på läckra tallrikar.

En peruansk julkrubba.

Trevlig kväll med mycket god mat. Kanske såddes fröet till en kyrklig biståndsresa till Colombia.

Lördag. Ute och gått. Färskt bröd från Bröd&Sovel. Snart iväg till Öland.


Bo Frank
Växjö 20181208