lördag 10 november 2018

Hur flaggar Växjös stadsbussar? PS PS

Förra helgen var den slutliga städhelgen i Blekinge. Dixon, syster och jag en sista gång på vår brygga som snart inte är vår brygga. En guldgruva men med mycket jobb för nya ägare. Och oslagbart läge.

Denna vecka i Västerled. Körde i tisdags till Göteborg för övernattning hos dotter, dotterns sambo och lilla barnbarnet. Lång höstpromenad. De bor i Kålltorp bredvid skogen. Nära till allt. Men dessa jäkla spårvagnar. Tur att man har GPS.

Rebecka och hösten.

Vad sysslar c och lib med. Att denna situation skulle uppstå var inget nytt. Och Björklund och Lööf satt i samma regering med sd som vågmästare 2010 - 2014!! Det gick ju då. För Björklund handlar det bara om att rädda sig kvar som partiledare. Även till priser av att ingå i en s - regering. Och för Lööf vet jag inte vad det handlar om. Om Kristersson. Så bra han gör det i denna situation. En ängels tålamod. Skall den mest kompakta borgerliga majoriteten i riksdagen sedan demokratins genomförande sluta med en röd regering!? Som näst intill en fredlig statskupp!!

Till Oslo. Även där spårvagnselände. Och tunnlar. Och höga broar på vägen dit som ger mig halv svindel. Var med på den stora Zero-konferensen som ordnades för tionde gången. Proffsigt arrangerat. En del av konferensen i världens största? skatehall, Skur 13, vid havet.

Där var kronprins Haakon.
Gick runt och pratade med folk.

Den mest entusiasmerande talaren bland alla experter nationellt och internationellt var Oslos miljö och infrastrukturkommunalråd Lan Marie Nguyen Berg, mp. Lysande föredrag. Hon skulle kunna sälja sand till Sahara. Nästa år blir Oslo Europas miljöhuvudstad. Bjöd Lan Marie till Växjö för att tala. Anna Tenje har uppenbarligen träffat henne tidigare.


Norge är ett rikt land. Och vackert. Som gör sitt bästa för att tvätta bort Oljan. Så här mycket finns det på " banken" , storleken på den s k Oljefonden.

Så mycket så jag klarar knappt av att räkna.

Talade själv på konferensen. Bl a på världens största eldrivna katamaran. Vision of the Fjords.

I utställningen fanns allt. Eldrivna flygplan...


Parkingsplatser i Oslo. Elbilar så långt ögat kan nå.

Körde så på torsdag kväll i tät dimma till Larvik. 10 tunnlar? Gillar det inte riktigt.


På fredag fm föredrag på kommunhuset för politiker och tjänstemän. Magdalena Fransson, på 80-talet ung och drivande CUF:are i länet, nu ledande politiker i Larviks nya kommun, hade bett mig komma dit och prata. Magdalena heter numera Lindtvedt. Så fint att återse Magdalena efter 35??? år. Magdalena är också nu drivande, stora ambitioner och så bra.Mardrömskörning i dåligt väder hem. 65 mil i ett sträck med en kort tankning och inköp av en korv och en Red Bull. Det sista har jag bara i bilen för att hålla koncentrationen uppe. Skönt att vara hemma. Ogillar att köra själv och ogärna när det är becksvart. Lite åldringssymptom.

Tidig farsdagsmiddag hemma i kväll. Konsert i domkyrkan i morgon och tämligen full vecka. Nu snart promenad med lilla frun.

Dante har nog engagerat många av oss denna vecka. Samtidigt som samhället visar sig vara ett riktigt samhälle när det behövs. Till skillnad hur katastrofen i Sävsjö hanterades. Och ingen ställdes till ansvar.

Den biologiska mångfalden går förlorad som en del av socialism, oreglerad kapitalism och global uppvärmning. De flesta flyr i sin bubbla att slippa se och ta ansvar. Öppen fråga vilket parti jag röstar på i EU-valet.

PS Ja, Norge eller Danmark för framtida boende!? Utvecklingen går åt helt fel håll i Sverige. Å ena sidan normkritik och identitetspolitik. O andra sidan islamisering. Och extremerna sammanfaller!?

De flesta politiska partier tar inte avstånd från det som sker. Åsiktsskillnaden mellan politiker och medborgarna har aldrig varit så stor som idag. Och de röda och lilla Fi är de som har mest överseende med islamiseringen.. I alla andra länder slåss partier för att för att bilda regering. Inte i Sverige. Landet lagom håller på att bli landet extrem. Man skrattar åt Sverige i utländska media. Har träffat flera utländska ambassadörer efter valet.  De bara skakar på huvudet. DS


PS PS Det slår mig efter en sen promenad. Är som alla vet inte muslim, genustaliban men ibland radikalkonservativ normkritiker när det passar mig.
Växjös affärer och bussar flaggar när Lakers och Öster spelar hemmamatch. Rätt OK. Men varför inte när  DFF spelar hemma??? DFF spelar i den högsta ligan, det gör inte Öster. DS DSVäxjö 20181110


Bo Frank