onsdag 31 oktober 2018

Lite familjärt PS Uppvidinge tidning....

Denna blogg är också ett sätt att berätta för de närmsta. Saknar Facebook och annat. Har två appar tror jag. Hopplöst ute. Sedelbunt i plånboken. Men har nog bättre omvärldskoll än de flesta. Goda vänner, CNN, indiska tidningar etc. Och tidningar från hela landet.

Hederligt dop i nya Örgryte kyrkan i söndags. Lilla barnbarnet Josephine. Församlingshemmet var nästan fullt. Lilla Solstrålen och jag körde med mamma fram och tillbaka. Borde haft på vinterdäcken.

Lillan, fadern och dottern.

Mormor, dotter och lilla Josephine Anna Elvira.

Ego, dotter och farmor.

Fadern och sonen och den.... någonstans. Sonen fadder.Almi hela dagen i måndags. Dessa företagare. Jag är så impad över alla dessa småföretagare som bär upp landet. I Småland finns fler snillen än eljest på jorden.

Besökte Kulturfönster i Lenhovda. Otroligt. Borde bli minst en bilaga i rikstidningar. Så till PG&Wip i Åseda. Bl a skenor till IKEA. Vilket risktagande för att komma igång. Fantastiskt. Lunch på hotellet. Denna thailändska entreprenör har jag skrivit om tidigare. Till LMAB. Lenhovda igen. En annan framgångssaga. Tillverkar diverse produkter - allt ifrån enkla hyllor till Let There Be Light. Lyxiga skjutdörrar i trä och glas. Att bara klura ut detta.

Styrelsemöte med Almi. VD slutar efter 18 framgångsrika år. Vårt Almi är ett framgångsbolag. Är glad för att jag fr o m nästa mandatperiod få gå upp som vice ordförande igen.

På kvällen. Nomineringsmöte där m bestämde vem som skall ha olika politiska uppdrag de kommande fyra åren. Kan väl bli bra. Om politiken förmår koppla grepp över verksamheten.

Tisdag. Slapp dag. Bara ett möte. Promenad runt sjöarna. På Folkets bio igen på em med lilla frun.

Idag. Tillbringat större delen av dagen på nya Regionfullmäktige. Kort konstituerande möte. Lite stelt, men OK. I huvudsak bra presentationer av direktörer inom regionen av deras resp ansvarsområden. Är allergisk mot direktörer i offentlig sektor. Växjö kommun har än så länge inga direktörer. Jag slog ner alla sådana försök. Och ingen kommun i länet har väl ännu inte lagt sig till med detta ofog.

Hustrun dragit till barnpassning i Lund igen. Lunds nye starke man har som första åtgärd drivit igenom att den rekordhöga skatten inte skall öka. Som den avgående majoriteten s, fi, v och mp ville.

Mamma på middag. Köpte diverse färska fiskar på torget idag på lunchen. Skolkade från partilunchen i regionen och hade dessutom ett papper att skriva på i kommunhuset.

I morgon, Rotaryfrukost, Och som vanligt samma deprimerande syn när man går förbi ICA. Likbleka gymnasieungdomar, ganska många,  som kommer med tåget och köper sin frukost. Red Bull, en påse godis och en cigg. Kan de leverera in nåt till pensionssystemet?

Har superintressanta möten i morgon. Är inne i en läsperiod. Koka Varg. Varje mening är nästan ett mustigt mästerverk. Och har själv kommit till ro för att börja jobba på en skrividé.

Glad över att ha fått biljetetter till Den inbillade sjuke. Skall gå med sonen i Stockholm i början på december.


PS Uppvidinge Tidning. Oj. Vilken hit! Snavade över den LMAB i Lenhovda. Så mycket info om vad som händer i kommunen. Bra redigerad, intressanta reportage, trevliga annonser. Det kändes nästan som att man ville bo nånstans i denna kommun. Skall se hur man kan komma över denna juvel i Växjö. Vill veta vad som händer runt omkring Växjö! DS

Växjö 20181031

Bo Frank