torsdag 3 maj 2018

De skrattar åt polisen! Sprid detta inlägg!

De tänder på den bil som är mest synlig, närmast Mörners väg och från ett helt bostadsområde. Slänger in gatsten och så nåt brännbart. Vill visa att man struntar i om man syns eller inte. Brandkåren släcker och drar. Då tänds nästa bil. Synlig, mitt emot Centrumskolan. Och så fortsätter det. Man skrattar åt polisen. Träffade idag en hårt arbetande man som ägde en av de utbrända bilarna.Vårt rättsväsende har inga lagar som kan hantera yrkeskriminella tonåringar. Och låses de in för förhör jämrar sig Barnombudsmannen och allehanda kriminologer. Moderaterna har föreslagit att dessa ungdomar skall hanteras av kriminalvården och inte av någon välmenande och nyutexaminerad socionom. Jag säger det igen. Europas högsta invandring i kombination med Europas lägsta polisnärvaro och tandlösa lagar är ingen bra kombination.

Nätdroger ökar. Folk jag känner vittnar om " tokiga" ungdomar som tas in på psyket. Det finns hur mycket droger som helst. Lagstiftningen hinner inte med.

En kvinna, politiskt aktiv för ett parti, jude. I en kommun i Sverige. Hemmet vandaliserat av nazister. Hemska tecken på huset. Flera gånger. Polisen hittar ingen. En kommunal tjänsteman konstaterar, att eftersom det står i polisrapporten att vandaliseringen snarare har koppling till judendom än till ett politiskt parti så kan kommunen inte betala för extra skydd, kameror etc. Ett fattigt parti får betala.

SKL och polis säger att skydd av förtroendevalda prioriteras. Skitsnack.

Stoppas av kvinna på Konsum som säger sig ha en granne som köpt hus i Marocko. Som går på både socialbidrag och förtidspension. Och som anmält detta till myndigheterna och fått frågan om hon är rasist.

Jag orkar inte mer elände, för då kan jag inte stiga upp på morgonen.

Igår. Lunch med kommunens effektivaste tjänsteperson Monica Sandberg och några gäster. Enkel lunch på Evedal. Monica har titeln " ansvarig för ledningsstöd och vänorter". Det första är att hålla rätt på mig - kommunalråden är mer självgående - och sköta alla vänorter, all kommunal representation etc etc etc. Och allt cermoniellt i kommunen.

Leonore Beumler, 90 år, vars man som jobbade som professor på University of Minnesota och som skapade systerstadsförhållande med Duluth och Växjö - gästade staden med sin son. Makarna Sjöblom var aktiva på den tiden med Svensk-Amerikansk utbyte.


Igår också på moderata kampanjmöten.

Glada damer m. Sofia, Pernilla, Suzanne och Katarina.


Vi har en kampanjcykel. Anna föredrar denna i stället för att bli buren av fyra män i bärstol.


Varit runt och pratat på olika ställen idag. För byggare och för kommunanställda. Har två saker kvar. Skall prata miljöfrågor för MUF och så bjuda det nordiska vänortsmötet på Isterband. Med Monica Sandberg och mina presidiedamer Marie-Louise och Lena. Sedan har vi denna delegation t o m Söndag. Växjö är  värd vart åttonde år.

Hittade också ett trevligt " gäng " på stan. Två flygvärdinnor och en pilot från KLM som gör reklam för den nya linjen som startar om några veckor. Tilltalade dem på engelska men alla pratade svenska.Höll på att glömma. Dagens otroliga start var att lyssna på Sten-Inge Petersson. Domkyrkoorganist som höll sin inträdespresentation i Rotary. Och sjöng. Lysande start på dagen!!Nästa inlägg kommer på söndag eller måndag!


Bo Frank
Växjö 20180503