onsdag 4 oktober 2017

Till platsen där det började

I måndags hade kommunen tre utländska delegationer. Pratade för den av dessa. Försöker se anständigt klädd ut. Av respekt för de jag tar emot och för att ge en bra bild av Växjö. Igår var jag med en god vän från Tirana, som jag bjöd på lunch på de Lux och middag hemma på kvällen.


Vår nye partiledare har fått en bra start. Han gör det bra. Måste medge det. Och jag säger ju som det är.


Hustrun och jag avslutade kvällen med att titta på en dvd med Traveling Wilburys med Tom Petty. Gå in på nätet och se Inside Out!


Idag på regional utvecklingsnämnd. Bra föredrag och omvärdsspaning av Sven Otto Littorin. Ikväll till Köpenhamn och så Liverpool. Kommer med en reseberättelse när jag är hemma. Lite Beatleskänsla från de bokhyllor vi får plats med i vår lägenhet.


Den 9 oktober skulle John Winston Lennon fyllt 77. Den 9 oktober samma år som John Lennon föddes valdes Winston Churchill till partiledare för det konservativa partiet. Många gossar fick mellannamnet Winston på den tiden.  En annan osannolik omständighet är att Strawberry fields ligger på Beaconsfield Road. Beaconsfield blev Benjamin Disraelis adelsnamn. En annan av de största konservativa partiledarna och premiärministrarna. Har en stor samling böcker om och av Disraeli. Kör också spännande föredrag om Disraeli.


Bo Frank
Växjö 20171004