lördag 2 september 2017

Etik i politik, i media, himmelriket ToR och lär mig sist av alla lite teknik! Skändning av flaggan!


Den svensk som av olika skäl ligger sist i teknikutvecklingen. Men vaknar sakta upp.
Nyss hemkommen från moderat gruppresa med regiongruppen till Norge. I bussen hem vann både DFF och Lakers. En otrolig resa. Åkte för att studera norsk sjukvård, regional utveckling, kultur och för att dra ett strå i stacken för att Höyre skall få fortsätta leda Norge. Börjar med Höyre. Erna är en stjärna. Och svenska sossar hjälpte norska regeringen och framskrittpartiet genom att dissa norska regeringens invandringsminister som besökte Sverige. Tack svenska sossar för det. Vi hoppas högerpartiet får fortsätta i Norge. Etik. Läste Norges motsvarighet till DI idag till frukost. Erna Sohlberg ( ser ut som en sol ) har varudeklarerat sin förmögenhet ( liten i Norge ) på 4 miljoner i etiska fonder. Sosseutmanaren, Störe, har 64 miljoner som han vägrat varudeklarera. Och enligt tidningen är de inte etiska. Hade det motsatta skett hade detta varit första nyhet i vår Public Socialist/Service. Nu berättar jag detta!


I Sverige visade Public Service/Socialist sin ryggradsreaktion när det stod klart vem som skulle bli ny partiledare i m. En krönika som om det vore Ung vänster. Timbro jämförde med de positiva omdömen som skrevs om Löfvén. Public Socialist tvingades under galgen att backa. Men man vet var man har dem. Dock högre moral hos Radio Kronoberg. Det skall medges.


Norge. Besök på Per Gynts Hälsohus i Moss. Äldreboende, lättsjukhus och vårdcentral. Vi har inte denna kombination i vårt land. Till vackra Fredrikstad. Hela vistelsen i Östfolds fylke. Lite dörrknackning med Höyre. God middag. Mycket god middag. Gick en mil innan maten längs fjorden.
Upp som en tupp. Gick ny mil. Till Smart Innovation Norway, som är deras motsvarighet till vår regionala utvecklingsavdelning. De slår oss med 10 gånger om. Allt i ett. Forskning, projekt, inkubator, utveckling Trippel Q. Deras senior advisors var damer ca 30 år! Normännen fortsätter som alltid att suga åt sig utländsk kompetens. Sverige dissar dessa! Tyskar, svenskar, danskar och holländare har utvecklat landet Norge. Skall skriva om detta framöver.


Ser Tesslor i parti och minut. Rikedom. Besök på Fredrikstens fästning i Halden. Oj. Vilken utsikt. Mediterade vid Karl den XII:s dödsplats. Besök på Östfolds nya sjukhus som ersatte fem, små gamla. Se incheckningsautomaten! Imponerande. Vi lappar och lagar i Växjö och Ljungby i stället för att bygga nytt mitt i regionen. Rätt eller fel. Sjukhusen är statliga i Norge. Kanske mer effektivt ur ett nationellt perspektiv!?


Till det läckraste hotell jag sett. För middag och konstvandring. Refsnes Gods. Vid Oslofjorden. Munck, Warhol, m fl. Oj! En konstskatt utan dess like. Att se dessa målningar och skulpturer gjorde hela resan. Att äta middag och se solen gå ner över Oslofjorden. Bland dessa konstverk. Skulle på fri hand kunna skriva en avhandling om Muncks förhållande till Strindberg.


( MUF:s ord i Ekots intervju - ordf Benjamin Dousa är skicklig och resonerar bra! - den bäste sen Per Unckel - kanske den bästa någonsin? ) Lyx. Promenad längs fjorden mellan 06.00 och 07.30. Magnifik frukost. Kampanjade med Höyre. Gillar Höyre. Vet att Framskrittspartiet har en annan bakgrund än sd. Men sossarna styrde Sverige i  med stöd av ett kommunsistparti med band till Sovjet. Och röda Public Service såg inte det som ett problem. Och Reinfeldt drev igenom könsneutrala äktenskap med stöd av v!!! Ändamålet helgar medlen när man så vill. Den kris som FR satte m i är förhoppningsvis över snart!


Bilder. Kanske flytta till Norge? En enda tiggare på tre dagar i tre städer. Folk låser inte ens sina båtar! Bilder på glada moderater, sjukvård, mm mm. Klarar kanske att göra detta tekniskt bättre framöver. Bilder kommer!
Otäck lunch på Burger King. I Sverige! I morgon. Med mamma  till IKEA muséet. Packa och förbereda för Amerikaresan nästa vecka. Åker så mycket så det är väl ingen nyhet. Men det går pressmedelande nästa vecka. Impad av att Växjö uppmärksammas i hela världen. Tänker göra mitt bästa i Washington. Som alltid!


PS En morgonbild från Växjö 07.00! En rak flaggstång. Lider av hur man på offentlig plats får skända svenska flaggan. Konst? Trams! Och det är väl Dagens Nyheter som ligger bakom. Underbar intervju med Ulf Adelsson idag i P1. Där han konstaterar att det är just DN som bestämmer vad man får tycka i Sverige. I vilket annat anständigt land som helst hade någon partiledare tagit avstånd ifrån detta. Nu är det bara KD-politikern i Stockholm Erik Slottner så vitt jag kunnat utröna. Har träffat Slottner några gånger. Bra, ung man!


 Håller mig inte med facebook och annat som grumlar tankarna. DS


Bo Frank
Växjö 20170902/03