onsdag 16 augusti 2017

Likheter mellan Trump och Public Service

Båda är lika enögda! När jag hör Trumps kålsuparteori påminns jag om mina böcker i samhällskunskap på 70-talet. Detta är faktiskt sant. De hade i vederbörlig ordning granskats och godkänts av den statliga censurmyndigheten SIL, Svenska Institutet för Läromedel. Den myndigheten garanterade att vänsterperspektivet fanns i alla läromedel. I allt kartmaterial var t ex de ockuperade baltiska staterna en del av Sovjet. Alla läromedel framställde planekonomi och marknadsekonomi som lika effektiva när det gällde att distribuera välstånd. Svenska skolideologer hade klippkort till DDR. Så illa var det! USA och Sovjet var lika goda. Och så tycker Trump om nazister och de som demonstrerar mot nazister.


Public Service kör hela dagarna ensidig flyktingpropaganda. Man stöttar indirekt kriminella. Man tar parti för dem som enligt konstens alla regler fått sina asylskäl prövade på längden och tvären ett antal gånger men ändå fått avslag och skall utvisas. Alla som fått ett sista nej borde sättas i förvar i avvaktan på utvisning. Vi har ju snart anarki i Sverige. Media borde väl tvärtom ligga på ministrar och myndigheter varför de inte följer lagen och utvisar alla som inte skall vara i vårt land!!!


Men glad, än så länge, att vakna upp i Växjö. Det positiva överväger. Man ser unga tuffa tjejer köra sopbilar så det står härliga till när man börjar promenera efter sex. Men utanför Buta Palace ser det ut som en soptipp. Överfulla containrar, med skräp utanför och cyklar i drivor. Men det är inte sopåkarnas fel. Det är nyttigt att cykla och gå i alla delar av staden och se skillnaderna. Det gör jag varje vecka. Inte bara vart fjärde år när det är val!


Växjö rustar för en höst av arbete, nöjen. idrott och kultur. Låt Växjö fortsätta på en väg av bra utveckling. Med nuvarande styre vet man vad man har. Tillåt inga extrema vänstersvängar med skatteökningar och annat som drabbar folk som arbetar och sliter. Låt oss fortsätta sätta arbete före ökade bidrag till allt och alla.


Jag var hos de 330 mattesnillena från hela världen i måndags. Imponerande att de är i lilla Växjö. Förra mötet var i Macao!!! Jag försökte artigt ta del av några föreläsningar men fattade inte ens ämnet de pratade om. För den som knappt kan skilja på plus och minus är det starkt att redovisa överskott under alla mina år som ansvarig i Växjö. Jag försökte tala om för de församlade matematikerna att Växjös framgång beror på att 2 plus 2 i Växjö är 6. Eller åtminstone 5. Så blir det när vi hjälps åt. Kommun, företag, föreningar, medborgare och universitet.


Bjöd mamma på världens godaste Wallenbergare på PM igår. Dagens denna vecka!


Idag. Härliga möten, promenader och annat jox.


Det bästa är nog ändå att vara på stan och träffa världens bästa folkslag! Växjöborna!
Bo Frank
Växjö 20170816