måndag 21 augusti 2017

Galet, naket och härligt! Inför utegångsförbud!?

Hämtade hustrun på skolan på i fredags em. Skönt att slippa Karl-Oskar! För många småglin hänger för länge på stan utan uppsikt. För stökigt. Börjar bli som GW. En sur gubbe som säger som det är. Gillar GW. Ett fenomen som går igenom allt brus. Bra porträtt av honom i radion i helgen.


Till Blekinge. Hustrun badar i en stilla vik. Jag tittar på. Går en tidigt lördagspromenad och åker så till mexikanska solens äldsta barnbarn i Lund som fyller år. Härlig dag. Lund är dock Sveriges mest flummiga och röda kommun som styrs av tjänstemän. I nästa års budget har man satt av 100 miljoner för att köpa bostadsrätter till flyktingar. Bara fp och sd är emot detta vansinne. I Lund byggs bara lägenheter och kommunalskallen är skyhög!  Moderaterna är lika röda som sossarna. Men en det finns glädjeämnen. Grannpojkarna, i samma familj, pratar ryska, koreanska, spanska, engelska och svenska. De går på en internationell skola dit det är långa köer. Lund är dock duktiga på cykelvägar.


Åkte på söndagsförmiddagen båten över till Helsingör och tåget till Louisiana. Så välordnat. Underbara utställningar. Som att komma hem att alltid hälsa på Giacomettis gubbar, Warhols 60-talsvärld. Och nu performancekonstnären Marina Abramaovic. Galet, naket och härlig. Mycket  speciellt. Man skulle vid en passage tränga sig emellan en helnaken man och kvinna med 20 cm tillgodo. Kvardröjande rester också av Kusemas utställning. Som alltid vidunderlig utsikt, gott smörgårdsbord och knökfullt med spännande besökare.
Sent hem. Stor räkmacka och en svart Carlsberg.
Nu tagelskjortan på några dagar!


PS Någon timme efter mitt blogginlägg konstaterar polisen att horder av berusade 12-åringar drog runt på stan i helgen. För 10 år sedan ville Anders Mårtensson (v) införa utegångsförbud för barn på stan efter visst klockslag. Vi är snart där igen  DS


Växjö 20170821


Bo Frank