lördag 3 juni 2017

På väckelsemöte i Garnisonen - om sd och Birgitta Ohlsson

Helg. Snart promenad. Åka med mamma till några kyrkogårdar, inflyttningsfest och några uppvaktningar. Har en fin vecka bakom mig. En turbulent vecka inom rikspolitiken.


Gick med en god vän runt hela Djurgården i torsdags eftermiddag. Inklusive ett besök i Prins Eugens vackra hem. Blomsterprakt ute och inne. Utställning med Miró. Åt Sveriges godaste pizza på Kajplats 12 vid Nybroviken, i början på Strandvägen. Fläsktärningar, rödlök, pepparot, rårörda lingon och färsk timjan. Bl a. Upptäckte det stället förra sommaren. Fast en pizza räcker mer än väl till två. Började läsa om ännu en biografi av Benjamin Disraeli. Kanske har jag Sveriges största samling av böcker av och om Disraeli. Och det ytterst besynnerliga är att Strawberry fields ligger på Beaconsfield Road. Beaconsfield var det adelsnamn som BD förärades av drottning Victoria, som besteg  tronen samma år som Disraeli valdes in i parlamentet. 1837. Och precis som nuvarande drottning trodde Victoria på hårt arbete och satt fram till 1901. Boken är skriven av en f d utrikesminister, Douglas Hurd. I England är ledande politiker bildade. Men nödvändigtvis inte bättre.


Igår fm var jag på väckelsemöte. Så känns det alltid när Fossilfritt Sverige träffas. Regeringens referensgrupp för implementeringen av klimatpolitiken. Mitt favorituppdrag. Svante Axelsson är en guru. Och det är en ynnest att få lyssna på Sveriges ledande klimatkunnige, Johan Rockström. Som kom direkt från radio och TV efter att ha kommenterat Trump nya idioti, att försöka slingra sig ut ur Parisavtalet. Men vad Trumt inte sa, var att klimatförändringarna är ett skämt. Marknadskrafterna kommer att göra att USA ställer om oavsett politiken. Eftersom klimatfrågan i första hand är en fråga om ekonomisk tillväxt och hållbarhet. Inte en miljöfråga, lite tillspetsat. Tycker att Johan Rockströms analys är briljant. Men vad Trump gör är att stiga av ett globalt ledarskap. Kanske är det nu Angela Merkel som leder den fria världen! Unge Oliver har rätt som vanligt. Läste i SmP om hans fäbless för Angela.  F ö är Garnisonen med 180 meter långa korridorer Sveriges tråkigaste hus.


Gick till tåget. Satt bara och zappade på AKB och hennes ommöbleringar. Blir nog bra. Fler politiker borde ha vett att stiga av i tid och inte behöva bli utbytta. Det är dock inte lätt att bedöma när ens eget bäst före datum gått ut. Det ser andra lättare.


Tåget var i tid. Gick direkt och hämtade mamma som kom och åt middag hos oss. Och som vanligt så här års avslutade vi med svenska jordgubbar och en klick mascarpone med Sambuca.


Glad över ännu en utmärkelse för Europas grönaste stad. Vad som inte framgått i media var att Annas och Åsas presentation var direkt avgörande. De gröna frågorna kommer att vara mitt fokus när jag talar inför Kungen och Drottningen i Linnéparken på tisdag.
SD vill höja skatten i Kronobergs län så att vi går upp i topp i landet. Kronobergs län har ingen struktur som motiverar detta. Vänstern tar alltså hjälp av sd. Det duger att ta stöd från sd när man vill lägga beslag på mer pengar från medborgarna.


Om striden inom Liberalerna. Cecilia M vill förmodligen inte. Men är en stjärna. Birgitta Ohlsson
är konstant arg i TV-ruta. Fördel Björklund.
Växjö 20170603


Bo Frank