lördag 24 juni 2017

Midsommar!! Sd i Järva!

Vår informella nationaldag. Mötte 17 personer in alles när vi gick runt sjöarna på morgonen. Varav två tackade för " allt jag gjort från Växjö". Alls inte ovanligt. Inte konstigt att jag älskar våra medborgare. Men har svårt för att ta sådant. Det är ju till en del våra positiva medborgare som gillar utveckling som gjort detta möjligt. Köpte krans till hustrun på torget. Vore alla lika arbetsamma som människor från Thailand skulle vi ha dubbel BNP. Går någon Thailändare på socialbidrag? Eller iranier? Hämtade mamma. Vi skulle ta en förmiddagsfika. Stängt över allt. Fick bli ståfika på Evedal. Rev av mitt sedvanliga midsommartal. Det blev rätt bra. Talade om personer om satt en Sverigebild ute i världen. Vad BK Enig sliter för att få in några tusenlappar. Det är de hårt arbetande föreningsmänniskor som bär upp vårt samhälle. Träffade kända och okända. Holländare, några amerikaner. En familj var där med en kinesisk vänstudent. Om man inte gillar att mingla och prata med folk skall man inte hålla på med politik. Två av alla Växjös alla muslimska familjer hade letat sig till Evedal. Pratade med dem och hälsade dem välkomna. De var nyfikna på hur vi gjorde. De gjorde ett sympatiskt intryck men naturligen lite blyga. Fler borde vara intresserade av vår kultur om de skall få jobb och integreras. Inte bara hålla sig för sig själva och vara klädda väldigt avvikande. Kommunen borde bl a kunna hjälpa klubben med att köra ut bänkar så äldre kan sitta. Mamma hade dock sin rullator.


Till Blekinge. En nostalgitripp över Urshult, Ryd. Fridafors, Jämshög och till i närheten av Järnavik. Tittade till Kristina och Karl-Oskar. Gillar starkt Karlshamn. Båttur till Järnavik. Träffade kända Växjöbor som låg i en stor segelbåt. Ett glas vitt. Exakt när vi vara tillbaka till värdparets vackra hus kom ett stilla regn. Utsökt middag som vanligt hos detta par och en silltårta som förrätt som inte var av denna världen. Olika norska snapsar. De var nog bättre än våra snapsvisor. Trevlig kväll. Sov längre än någonsin. Var uppe kvart i åtta. Tog ett dopp. Kallt som f n. Termometern visade på plus 15.I vattnet. Körde till Växjö. Få bilar ute. Har inte sett en polisbil på vägarna på sedan före jul. Inte orolig. Det var ett måttligt festande.


Till jobbet en timme för småfix. Man ser vilka politiker som inte tömt sitt postfack på länge och de som är där ofta.


Gick runt sjön. Packar för min pilgrimsresa till Fårö. Inget bloggande på en vecka. Går bara in för att komma så nära Bergmans själ som möjligt. Har sett fram emot denna dagen i minst tio år.


Skall nu förhoppningsvis se Mexiko spöa Ryssland. Sedan grillen. Känns lyxigt att ha en hel innergård ensamma för oss själva. Mitt i stan. God fortsättning på midsommarhelgen. Växjöbor är i sanning världens bästa folkslag. Och jag har varit en av alla dessa sedang flyttade in på Mörners väg 54 C  juli 1964. Och en familj i samma trappuppgång bor nu i grannhuset. Den lilla världen är fortfarande liten men har blivit ett med den stora världen. Det går knappt att avskärma sig vare sig man vill eller inte.


Debatt mellan en intolerant moderat politiker och sd om sd skall få prata i Järva. Om inte m står för att alla skall få prata är jag inte moderat. Man få ta seden dit man kommer, även som moderat politiker!


Växjö 20170624


Bo Frank