söndag 9 april 2017

Simma med fiskar

Tredje dagen på Cozumel.  Mexicos största ö,  något större än Gotland. Bor tio meter från havet och har 180 grader full ocian wiev. Mexikansk lågprisflyg - bäst i världen? Åkte med Interjet. Dubbelt benavstånd, 35 kg bagage per person - vi hade 25 tillsammans! Fria drinkar och snacks. Kvinnlig kapten. On time.


Kuba ligger en bit ut i havet. Känns lite som Kuba. Relaxed, lite slitet och avspänt på alla sätt. Att simma här är som att vara i ett akvarium. Små och stora fiskar i alla färger och nyanser. Som stryker i stim helt nära kroppen. I ärlighetens namn inte jättemycket att göra här mer än att ha semester.


Slipper s k springbreakers. Men gott om groteskt feta människor från USA som börjar dagen med pommes, toast, ägg, pannkakor. Och sköljer ner det hela med några Coke. Sen sitter de vid poolen och äter snacks. Alltid skönt att få sina erfarenheter/fördomar besannade.


Städning två gånger om dagen på rummet och det mesta av det bästa. Går våra promenader. 28 grader i vattnet. Jäkla skillnad på att inte vara KSO. Kan sitta still en hel timme och bara filosofera. Och inte behöva vara orolig för hur det funkar hemma utan mig. Det funkar. T o m bättre! Fattar nu vilken anspänning jag haft varje sekund i 25 år.


Hustrun har t o m lyckats att få jänkare att ta av sig kepsen i restaurangen. Men de klär sig ungefär som snittet i fullmäktige i Växjö. Tänkte på det senast då vi hade politiker från Kosovo på KF. I mörka kostymer och damerna i dräkter.


Bo Frank
Cozumel 20170408