onsdag 22 februari 2017

Tuffa frågor från JW - vem är inte kränkt?

Var gäst hos Jocke Wallgren i Radio Kronoberg idag på fm. Live i 50 minuter. Trodde det skulle handla mest om Beatles. Men det var helt OK. JW är smart. Bakom den trivsamma, bildade och kanske mjuka fasaden döljer sig skarpa frågor som bara kommer. Tuffa frågor som kommer på ett vänligt sätt gör att man nästan kommer av sig. För då går det inte att vara snorkig. JW är allmänbildad till tusen. Liksom flera i hans gebit. Som en gammal f d KSO som har/haft koll på det mesta som rör sig.  Trots allt. Radion har i huvudsak bara bra folk. Liksom media i allmänhet. Även om man ibland kan bli tvärarg på ett och annat. Däremot är svensk media väldigt vänster i val av vad som är normaltillstånd i samhället och vad som avviker. Hårdare straff är fel, låga skatter är fel, individuellt ansvar är fel, för mycket ordning och reda är fel, att ha betyg tidigt ( som alla andra länder på jorden ) är fel. Listan kan göras lång.


Debatten om Sverigebilden är intressant. Åter igen. Gigantisk invandring kombinerat med extrem polisbrist är ingen bra kombination. Alla partier är skyldiga till detta.


Miljö. Fick en formell inbjudan till regeringens referensgrupp om klimatpolitiken. Blev förvånad över att vara en i denna exklusiva, lilla skara och enda kommunföreträdaren i gruppen. Fick ett mejl från en man som ville att jag skulle sätta kommunens tjänstemän på skolbänken för att lyssna på klimatförnekare.


Gått, snuvig och dan, runt sjöarna,  i blåsten,  med lilla frun. Nu laga färsk kolja till middag. Rotaryfrukost i morgon bitti. Ännu ett Beatlesföredrag senare på dagen och några andra möten. Teater på kvällen. Börjar bli trött på att höra mig själv.


Bokrean. Köpte bara en biografi om Ronald Reagan. Och en tjock lunta från BBC om Beatles. Visste inte ens om att den senare fanns.


Anser också att Haraldsson bör gå. Hade han haft sossebakgrund hade han suttit säkrare. En gåta att Eliasson får sitta kvar. Och andra som inte sköter sig. Men det är lite av den svenska modellen. Det är synd om alla. Inte minst om läkare som  missköter sig och får snyftreportage. Och i princip aldrig blir av med leg eller förskrivningsrätt. Media bugar för denna mest kollegiala gruppen i landet. Alla som gör fel, utom politiker, kan dessutom skylla på hög arbetsbörda. Ett mantra i vårt land. Och att vara kränkt.


Har en spännande helg att se fram emot. Mycket kultur och friidrott. Växjö är lila fantastiskt som våra medborgare.
Beatles söker mig. I en bisats i nya Archer-boken säger en ung, konstintresserad flicka att hon skall köpa en alldeles speciell bild av Peter Blake. ( Flickan har av olika skäl fått en rejäl summa pengar)
Kanske är en av få läsare i vårt land som omedelbart kunde placera Peter Blake. Eller sir Peter Blake. Mannen som bl a skapade kanske världen mest omtalade LP-omslag. St Peppers Lonley Hearts Club band. ( På uppdrag av Beatles där Beatles fotas tillsammans med Beatles!? Låter snurrigt. Kolla)


Som Jocke Wallgren sa. Tänk vad ungdomar missar idag. Omslag som inte finns längre!


Bo Frank
Växjö 20170222