torsdag 1 december 2016

Charlie Hedbo granskar Bo Frank

Första gången ett svensk kommunalråd har den äran. Smp förärade mig med en översättning som jag inte hann läsa innan jag kommenterade artikeln i SmP. Ringde dock tillbaka för att säkerställa att ett allvarligt och gravt fel kring bilogisk mångfald klarades ut. En tidskrift som CH måste få tillåtas ha grova karikatyrer. I artikeln om mig,  smärre fel och ett allvarligt. Pratar bättre engelska än franska journalister. Har inte tid att gå igenom allt. På ettan, en grov teckning av Angela Merkel upphissad på en billift som en fejkad Volkswagen.  Journalisterna missade mig på klimatmötet i Paris för ett år sedan, men jag var inbjuden som talare igen i september i höstas. Eller oktober. Har åkt så mycket! Har svårt att komma ihåg. Tur att jag har reseräkningarna för att om möjligt komma ihåg var jag varit. Annars vet Monica Sandberg som har bättre koll på mig än jag själv....

Fick också kommentera Sven-Åke Andersson. Min företrädare som KSO. Inte svårt. Hade bara gott att säga om honom när han levde. Rak och ärlig person. Vad vi haft roligt ihop. Politik, pokerspel och annat......Fick budet i början på veckan om hans bortgång. Av K6 har nu Rune Rydén. Martin Ekdahl och nu Sven-Åke gått bort. Våra seanser började alltid en söndag 15.00 och avslutades 03.00. Oj!

K6 ( Kulturföreningen för pokespel i Växjö bestående av sex kommunalråd )  

Tuff dag. Uppe sen 05.00. Höjdpunkten var dock besök av elever och lärare från Lär vux. Dagen började emellertid med Rotarys Julauktion/frukostmöte. Till välgörande ändamål. Skänkte några saker till försäljning. Väldigt glad att några personer gav 4000 kronor för att få komma hem till oss på en Beatleskväll och äta lite gott. Köpte själv en trälåda med vinflaskor.....  Klubben drog in nästan 60 000 på oss medlemmar!   

Det är mycket nu. Skolbesök med Anna Tenje hela dagen i morgon. Kör så till Göteborg för att hälsa på ett av mina " barn" . Lilla Solstrålen och jag.

Har nu en kväll av att ringa samtal jag inte hunnit med. Gick nyss hem med mor som var här på sen middag......

Trevlig helg i förskott! Bloggar kanske på söndag kväll om jag har något att förmedla! Gjorde i morse en skiss till en novell...

Bo Frank
Växjö 20161201