fredag 25 november 2016

sd på krogen och Castro är död - chefsåklagaren i Malmö

Lönen är ett mått på hur skicklig du är. Det innebär att för att komma ifråga för lärarlönelyftet hos oss måste du ha en lön som överstiger medianlönen. Och att det finns löneskillnader är inga konstigheter. För den som påstår att alla lärare är lika bra, det stämmer inte.

Detta är hur Barometern i Kalmar väljer att skildra denna infekterade fråga. Jag har saxat i en intervju med Kalmars skolchef.

Skall nu frossa i tidningar. Denna helg. Skall ikväll, fredag, bort och hålla föredrag för Växjö idrottshistoriska sällskap.  Hustun har åkt till Skåne och kommer i morgon.

Händelserik vecka. Shekarabi körde i diket. Ingen regionreform. En av de bättre ministrarna. Jag tycker det var bra med tanke på hur förslaget såg ut, men tycker vi borde ha en regionreform som bygger på att staten skaffar en enhetlig regional indelning. Och att detta möts av att varje kommun hittar sin regionala identitet i samma region. Barometern, inte SmP, intervjurar mig om detta. Det som inte framkommit i denna debatt, som inte media snappat, är att denna reform föll för att flera länsledningar och regionråd hotades bli av med jobbet. Ofattbart att inte detta kommit upp till ytan.

Polisfrågan i centrum. Domstolar klarar inte av att fälla skurkar,  som de få poliser vi har ändå lyckats få tag på. Svenska tingsrätter är det mest naiva i världen? Flera DNA och många vittnen för att nån skall bli fälld tycka inte ibland räcka.  Då kan man skylla på nåt... Jag hör ju vad folk säger överallt där jag är. Utbrett missnöje hur staten hanterar allt ifrån bidgasfusk brist på poliser.

Sd. Ekeroth.  Att riksdagsledamöter stimmar på krogen efter 2 på natten en vardagskväll verkar väl inte sunt. Detta moralargument lyser helt med sin frånvaro. Fö övrigt ingen åsikt eftersom jag inte vet vad som hänt. Jag anser att krogar skall stänga vid midnatt! Och att det var ett lugnare tempo när affärer var stängda på söndagar. Men idag skall det säljas i stiort sett varje timme. Inte minst på nätet. Kommer näthandeln att leda till söndagsstängt?

Stödköper mycket. Bl a Faktum. Hemlösas tidning. Bra beundrarporträtt av röda Britt-Marie Mattsson om Jan Eliasson. Måste medge, stilig man, stort och ödmjukt ego och rätt bra.

Läser Föreningen Nordens tidning. Är kvar som medlem för att nästan ingen annan är kvar. Läser Svensk Natur. Är medlem i SNF. Har en drös med tidskrifter. I Sydsvenskan idag vill v sänka de redan låga kommunalrådslönerna i Lunds kommun. Läser om hur en familj fejkat till sig assistansersättning på 17 miljoner för en MS sjuk man som visar sig vara helt frisk. Andra ytterligheten, att s-ministrar vägrar ställa upp på intervju på varför man stramar upp bidragen till de som har behov. Hur nöjer sig media med att ministrar allt oftare vägra intervjuer?

 Läkare är den  yrkesgrupp som kan göra flest fel utan åtgärd. Media kryper för vita rockar. Och regelverket. Och politiker. Läkare kan sjukskriva folk för utebliven löneökning. För att man blir uppsagd. Läkare som upprepade gånger tas för fylleri kan få behållla jobbet. Dock stort erkännande till SvT för avslöjandet av Paolo Macchiarini och svansen av läkare som backade honom....Men det märkliga är att när läkare uttalar sig om sådant som ligger utanför deras kärnkompetens så betraktas de som expeter. Det är sällan politiker utmålas som experter trots att en del av oss har den mesta sammanlagda kunskapen om samhället. Kan personligen också gömma mig bakom en Herrans massa akademiska poäng. Men konstaterar att det finns andra vassa politiker som inte har det i bagaget.

Nog om detta. Jag mår bättre än på länge. Trots hälsena och knä som krånglar. Inte bara julglöggen som piggar upp. Vår fantastiska parkförvaltning. Fina julgranar. En kommun som är på topp. Ta bara all dessa duktiga medarbetare på vårt kontaktcentrum. Och när man kommer dit är de välklädda och propra. Av respekt för våra medborgare. Så är inte alltid fallet i politiken.

Och Ni Växjöbor. Ni är fantstiska. Världens bästa folkslag.

Lägger kanske som vanligt till någon kommentar och uppdaterar denna dagbok vid behov.


Advent. Väntan på frälsning, nytt kyrkoår och ljuset som kommer.

Läser i SmP på nätet att åklaren har lagt ner undersökning av stämpling till mord. Det SmP inte klarar ut är att ta reda på om detta beror på bristande polisresurser eller inte. Det hade varit min första fråga. Eller hur???

En kommunistisk diktator är död. Statsradion sänder direkt. Pierre Schori och andra vänsterdiktaturkramare finns naturligtvis med. Hade en högerdiktator dött hade det handlat om politiska fångar och liknande. Nu framställer statsradion honom som en mysfarbror.

Chefsåklagaren i Malmö säger i Sydsvenskan " att polisens brottsutredningar är på väg mot kollaps.

Läser i Fokus årets bästa atrikel. Staffan Werme f d liberal och f d KSO i Örebro. Som anser att sju partier i Sverige i stort sett delar samma värdegrund. Och det anser jag också är djupt problematiskt.
Bo Frank

Växjö 20161125/26