torsdag 20 oktober 2016

Skall man respektera demokratin? SmP om mig!

Presidentvalet i USA ger upphov till intressanta frågor. Skall man låta en Hitler, en Stalin, en Putin och en Trump få vinna ett val? Borde " någon" ingripa för att vrida kärnvapenkoderna ur händerna på en Trump? Kommer han att få tillgång till dem om han skulle vinna? Hur kan kulturvänstern i Sverige backa upp den misstänkte våldtäktsmannen Assange som går ryssarnas och Trumps ärenden. Att Snowden är i Ryssland!? Vad händer som vi inte vet om? Det vi vet är att vi har en statsminister som vill ge Putin tillgång till svenska hamnar och bygga en gasledning för ökad global uppvärmning och beroende av en diktatur. Samma regering som vill utarma svenskt försvar genom att lägga ner svensk försvarsindustri. Jag är arg. Och varför tar inte oppositionen i Sverige initiativ till dagliga svenska demonstrationer till förmån för vårt lands säkerhet?

Hemkommen från ett moderatmöte i Åryd. På det underbara cafét vid Masugnen. Skulle kunna tänka mig att bo där. I detta vackra samhälle med en själ!

Veckan snart slut. Fint besök på Nibe igår. Vilken vd! Imponerad. Chefen ser de anställda, hög arbetsmoral, folk står inte i klungor och pratar med varandra som på en del företag man besökt. Rent på toaletterna. Föreläsning i toppklass. VD tar respektfullt emot alla åk 3, ser eleverna och pratar om företaget. Unga, artiga anställda. Förresten. Av alla åldrar. Bara förvånad över att se så många unga. Sossarna tittade ner i bordet vid en del tillfällen. På utflykt med Regionala utvecklingsnämnden. Uppslag till mitt arbete jag skall påbörja nästa år. En dokumentär dagbok med en berätttelse för varje dag. Arbetsnamnet är 365.

Idag. Möten, möten och möten. Många som frågar hur det skall bli när Anna tar min plats i Blågröna. Har gjort mitt. Inte hållbart att fortsätta. Upptäckte att idag att jag hellre skulle vilja bjuda Lars Edqvist på fika för att se Paul McCartney och Niel Young från ny konsert i USA på nätet än att bereda ärenden. Men lika sugen på att vara Marknadsförare nr 1 i Växjö. Med de uppgifter Anna Tenje ger mig.

Upprörs inte ens av SmP. När jag vann omröstningen om ny landshövding kom det inte ens i papperstidningen och försvann snabbt på nätet. Redaktionen har olika uppfattningar om hur man skall se på mig. När jag fick ett fint pris häromdagen, som andra media rapporterade, så försvann det på SmP:s nät efter fem timmar. Inget i papperstidningen. SmP har svårt att förhålla sig till mig. Ingen får växa till himlen. Och det är väl i grunden sunt. Det enda jag haft svårt med under årens lopp är!? Det kan komma längre fram. Distans är bra.

Upprörs också till en del över politikerkollegor, goda ärliga människor, som dock är oengagerade och inte gör mycket avtryck. Va f n håller man på med detta om man inte har passion? Men man håller ihop. Som poliser, läkare, journalister. Kårandan! Ni vet! Denna kåranda! Finns det en enda akademisk avhandling om detta!!??

Blågröna i Växjö. Vilket underbar skara av maskrosor. Vi har roligt. Det arvet har Anna att förvalta.
Tillsammans  med Per, Cheryl, Nils, Jon, Lennart, Oliver, Catharina  m fl m fl. Det blir bra! Är så glad över att jag själv haft fullständigt insikt i att avgå i tid! Det jag kanske är mest stolt över i hela min politiska gärning. Att fatta när man skall gå, när festen är slut och när man bara kan riskera att bli en parodi på sig själv!! Inser också att min tid som " Borgmästare" har ett bäst före datum. Max tio år om Vår Herre,  medborgarna och partiet får bestämma. Och jag själv!


Bo Frank
Växjö 2161020