onsdag 7 september 2016

Lätt till sinnes - 1500

Tro det eller ej. Öresundståget var hemma exakt 20.37 enligt tidtabell. Dock inga fungerande toaletter på tåget. Däremot tre konduktörer på det korta tågsetet från Hässleholm. Läste och läste. Glad att se min mexikanska sol som ogillar starkt att jag åker bort. Motsatsen vore värre!

Promenad runt båda sjöarna tidigt idag på morgonen.  Regional utvecklingsnämnd. En nämnd som inte behövs. Ett äpple till lunch på jobbet. Småmöten. Inga åtaganden ikväll. Vi har första besöket av vår nya vänstudent. En kille från Mexico som heter Erik. DN intervjuade mig idag.   Om polisen. Skall debattera detta i radion i morgon. Full dag. Kör in i kaklet,  som det heter nuförtiden, men lätt till sinnet att det tar slut. Vet hur kossorna känner det på våren när kosläppet kommer. Och när interner blir frigivna!

Börjar dagen med Rotary i morgon.  Är mentor för en yngre person som eventuellt blivande medlem.

Bra miljöstatsningar i regeringens budget. Men detta med körkort. Ogillar socialisters gratismentalitet. Skulle detta sättas i system skulle branchen krama ut än mer pengar för körkorten. Det är ju så det funkar.

Ariktektur i Växjö. Det intresserar medborgarna. Om Björn Sundeby sköter sitt sköter vi vårt. Hoppas att byggnadsnämnden släpper fram Björn hus. Svårt att rösta fram lämpligt stadshus då det handlar om ekonomi, miljöprestanda, yteffektivitet, arkitektur och mycket annat. Tycker som alltid att Per Schöldberg landar bra i SmP.

Gått på stan i eftermiddag. Rörd och glad över alla medborgare som vill prata med mig om framtiden.

Följetongen Assange fortsätter. Nu har han suttit inlåst i 4 år. Hade han infunnit sig i Sverige - och med vetskapen om hur få procent av de anklagade som döms - hade han varit på fri fot för länge sedan. Varför skriver inte media hur mycket hans stjärnadvokater kostat skattebetalarna? 

Visselblåsarna tyr sig till diktaturer. En på en sydamarikansk ambassad i London och den andre hos Putin i Ryssland. Ser ett mönster. Och ryssarna låter regimen i Syrien använda kemiska stridsmedel mot barn och gamla.

Den globala uppvärmningen fortsätter. Vad är värst? Den globala uppvärminingen eller Putin/Trump? Vi kan få både och. Det är ingen vackert värld vi lever i. Måste ta på sig olika sorts glasögon för att inte förtvina rent själsligt!

Mitt blogginlägg 1500! Drar ner takten efter årsskiftet med bloggandet. Eller tvärtom. Kommer dock inte att blogga om vad Anna Tenje eller Blågröna borde göra eller kommentera det som avhandlas av den styrande majoriteten i Växjö.

Bo Frank
Växjö 20160907