onsdag 6 juli 2016

Växjös framgångar fortsätter - och fortsätter

Igår fm tre seminarier kring integrationsfrågor där regeringens samordnare ser Växjö som en förebild i Sverige. Skickliga politiker och tjänstemän deltog. SmP intresserade sig bara för att en av ingångarna till trädgården inte var handikappanpassad. Vi fick inte ens bemöta detta. Ingång nr två var två meter bred och helt utan tröskel. Så lågt av SmP!! Vi får kritik av en person, kritik som vi inte ens får bemöta!!!!  Den som varit i Visby inser att riksantikvarien lägger en död hand över mycket av tillgänglighetsåtgärder i en medeltida stad. Det tog fyra år för byråkratins kvarnar att mala för att få en ramp till huvudingången på residenset i Växjö.


Deltog på flera workshops. Det bästa var ännu ett seminarium om byggande och byggande i trä. Bostadsministern, Anders Wijkman, m fl hyllade Växjö inför en jättepublik. En sur betongföreträdare var näst intill otrevlig mot Anders Wijkman efter vårt seminarium. Jag fick åter berätta om hur Växjö blivit en pionjär inom träbyggande - som en del av Europas grönaste stad.


Gick på Almis mingel. Trevligt. Lyssnade lite på Löfvén. Han dissade AKB på ett besynnerligt sätt. Löfwén anser inte att alla människor är lika mycket värda. Den som kommer från en enkel miljö i Norrland är mer värd än en person som är född i ett borgerligt hem i tätort. Har Löfwén komplex eller en dålig talskrivare?


Så till ett jättemingel där folk bara välde in utan kontroll.
Nu, ut för delatagande i diverse saker. Bara ett mingel idag. Det är knökfullt av folk på stan, överallt. Många som man känner igen och blir ofta igenkänd delvis för att jag konsekvent kör med Växjö T-Shirt!


Ösregnet upphörde. Ännu ett bra seminarium idag. I Vattenfalls påkostade konferenslokal i Almedalen. Det bara luktar pengar och resurser. Pratade fjärrvärme och miljö. Växjö fick idag beröm av Vattenfall, Skanskas hållbarhetschef och företrädare för andra kommuner. Jag solade mig i allt beröm och gjorde en sedvanligt kaxig presentation. Imponerande att Vattenfalls vd Magnus Hall, bördig från Växjö, själv modererade seminariet. Många förfrågningar om att komma och tala efteråt.


Ett rosévinsmingel idag, bara, Westanders mingel. Fem hundra kom väl in. Ett tusen till hade tecknat sig. Kontroll av alla med anmälningslistor. Förstår varför det går bra för Westanders. Jordnära och trevliga människor utan Stureplansslick i håret och diverse andra frånstötande attribut.


Man blir dock till slut trött på folk och vill bara därifrån. Även om det är trevligt folk.


Blir fotboll ikväll "hemma".
träff med arkitekter. Så till ett seminarium där jag skall få alla på mig som inte gillar kommunal fjärrvärme - som ordnas av DI. Taggar upp! Viker mig inte en millimeter. Miljönyttan/samhällsnyttan måste gå före vinstintresse för enskilda företag.


Så inbjuden till två mingel. Skall bli skönt att åka hem på fredag. Var tvungen att tacka nej till medverkan den dagen. Vårt boende går ut......
PS Delar sd:s bedömning att rikspolischefen är en katastrof. Eller är det så att de delar min bedömning. Rikspolischefen har lågt anseende hos sina poliser och sänker polisen. Han är ingen riktig polis. Han är en röd karriärist. Tror att hans dagar är räknade. DS
Visby 20160706/06
Bo Frank