lördag 30 juli 2016

Sex och politik

Trodde först att det var ett skämt att regeringen vill utreda våra sexliv. Nu gör politiken inte ens halt vid husknuten, man vill ta sig ända in i sovrummet. Om någon forskare vill ge sig på detta, fine! Men att politiken skall ge uppdrag om detta är absurt. Om jag själv fick en sådan enkät skulle jag antingen kasta den eller fejka grovt för att förbrylla ministern i fråga. Såg Elisabeth Svantesson såga detta i TV igår. Vi måste väl vara det enda land i världen med en undersysselsatt folkhälsominister. Det stora problemet idag är att fler och fler 20-åringar är så förslappade att 70-åringar har bättre kondition och fysik. Folk blir fetare och fetare bakom allt TV-spelande och annat skräp. Där borde det sättas in en stöt. Vem skall dra ihop till framtidens välfärd om ingen orkar jobba?


Sossarna i Växjö håller på att hela tiden ifrågasätta kommunen som arbetsgivare i ett läge då kommunens anstränger sig för att kunna rekrytera folk. Man håller på att gå över en gräns då det kan ifrågasättas om man jobbar för kommunens bästa eller bara är ute efter billiga poäng. Jag som scannar tidningar från hela landet har inte sett ett liknande beteende någon annan stans i Sverige. Det verkar som om s vill ställa sig utanför samverkan om det som det som stärker bilden av Växjö. Man må gärna ge sig på mig och andra politiker för att vi är dåliga på att sköta kommunen, men nu tenderar det att bli ett angrep mot kommunens anställda och chefer som arbetar med rekrytering.


Idag. En avslutande sommarfest i Blekinge. Krocketspel med doping. Och annat trevligt. Med stor integritet. Inte en massa privatsaker på facebook. Och regeringen har inte med att göra med vad som händer i sänghalmen när sommarkvällen går mot natt. Håll utkik så inte Gabriel Wikström står och tittar in!
Blekinge 20160730


Bo Frank