torsdag 23 juni 2016

Semester i Somalia och hedniska riter

I en paus på fullmäktige igår fick jag se en rolig sak. En kaja hade lugnt parkerat sig på Wilhelm Mobergs huvud. Varpå jag fotade och skickade bilden till Tomas Bannerhed. Från en stor författare till en annan som också har fåglar " i huvudet".  Fick snabbt ett tack!


Det är semestertider. Ett stort antal personer åker i sommar på semester till Somalia, Afghanistan och till andra länder man flytt ifrån. Är det inte något som inte stämmer?


Ett inte undertecknat men vänlig brev idag ifrån landshövdingen i Kalmar om Benders i Braås. Som i princip bara beklagar situationen. För femtioelfte gången, idag reportage i Dagens Samhälle om hur politiken lämnat walk over till juridiken som skruvar upp kostnaderna varje dag för medborgarna. Dags för politiken att ta tillbaka makten.


England. Lite oroad över mörkrets krafter i olika länder. Högutbildade är inte rädda för världen och vill vara kvar. Lågutbildade som läser The Sun vill lämna. Mönstret känns igen.  Sd och v på samma sida i dessa frågor i vårt land.
Beundrar Island.
Måste klura ut nåt vettigt att säga i Evedal i morgon!? Eller skall det som alltid bli en stundens ingivelse?
Fotboll i kväll? Hustrun får bestämma. Kalmar eller Växjö.


Trevlig midsommar! Café de Lux skriver på sin hemsida. Midsommarafton. Stängt för firande av diverse hedniska riter.
Nöjd med min spaning idag och har fått glada tillrop!


Bo Frank
Växjö 29160623