onsdag 22 juni 2016

S i knät på facket - framtida skandalbygge - fritt fram att pussas - nytt länsråd

Bra att vi fått en regering som stramar upp flyktingpolitiken. Även om det inte är tillräckligt. Bra att mp som enda parti i landet tagit ställning till sträckningen genom Småland vid en eventuell höghastighetsjärnväg. En östlig sträckning.
Sitter nu andra dagen på budgetfullmäktige med regionen. Helt annan stämning än hur vi har det i Växjö. Regionen håller på att fatta beslut om en skandalbygge. Som enda landsting/region i landet vill s och v cementera det gamla mentalsjukhuset helt skild från den somatiska vården. 12 000 kvadratmeter. När alla andra krymper. Till en kostnad på 35 000 kr kvadratmetern!!! Bygget blir dyrare och större än hela Pär Lagerkvistskolan för 1000 elever. S sitter i knät på facket som nästan alltid är emot förändring. Förvånansvärt att inte media borrat i detta som nästintill framstår som en vårdskandal. Var finns forskare och modern vårdvetenskap i denna debatt???


Ingen vet hur länge vi kommer att sitta här idag.


Växjö Tingsrätt friar en man som pussat en kvinna på ett tåg eftersom man inte vet om mannen förstått att kvinnan inte gillat det hela. Jurister kan komma fram till vad som helst. Jag har ännu inte träffat någon man eller kvinna som gillar att okända tvingar sig till fysisk kontakt!


PS Välkommen som  nytt länsråd, Anders Flanking! En bra person!  DS


Växjö 20160622


Bo Frank