fredag 27 maj 2016

Nästan på banan igen

Ingen lust att blogga, men fått en del frågor om varför bloggen ligger nere. Blir ofokuserad och mår inte bra när hustrun är bortrest. Och haft en del att göra. Förhoppningsvis är min mexikanska sol tillbaka nästa söndag. Svärmor dålig. Extremt bra sjukvård för alla i Mexico, men noll eftervård. Och knarkkartellerna styr de flesta borgmästare och guvernörer. Regering och president? En guldfisk har
starkare rättsligt skydd i Sverige än en människa i Mexico!


Vad har hänt sen sist? Förra helgen en härlig arbetshelg i bostadsrättsföreningen. Det gick åt lika mycket öl och s p r t som målarfärg!  Middag för mamma och våra kinesiska flickor.


Arbete i veckan med vår budget som vi Blågröna presenterar på tisdag. Och så kommer sossarna med sitt sedvanliga överbud i sin låtsasbudget! Men först vill de kolla in vårt förslag för att sen ge mer pengar till allt och alla utom till miljö, parker och vägar!


Skjuter som alltid från höften. Grattade Karolina Skog till att bli ny bostadsminister. Hon fick dock annan s k portfölj. Känner henne. Bra person. Kommer att bjuda in de nya ministrarna till Växjö.


Var faktiskt i toppform just på lunchen i onsdags och höll föredrag på onsdagsklubben, Rotary.


Arkitekter!? När jag och Per S beredde KS förslag till yttrande av IST:s paradhus fanns det ett kritiskt tjänstemannautlåtande till beredningen. Storsinta som vi är så forskade vi inte i vem som skrivit detta utan bara plockade bort detta och tillstyrkte rakt av. Hur många vackra hus har alla arkitekter som prostesterar presterat!? Och varför skall inte den som vill bygga få göra nåt som vanligt folk tycker skulle vara trevligt! Skall vi riva det engelska parlamentet? Det är ju bara en pastisch!


Alvesta. En gåta att någon står ut att vara kommunchef där. Och kanske bra att kunna åka därifrån på helgerna.


Lars Edqvist. Vi satt och drack vin häromkvällen och konstaterade att i alla fall musiken var bättre förr. Kommer att sakna honom. Men musik och annat förenar framöver. Musik!? Kom hem i natt efter att ha sett och hört Rod Stewart i Malmö. Ärligt. Inget slår allt jag sett och hört med Beatles och medlemmarna efter Beatles på olika konserter. Eller Tina Turner som jag sett. Men detta var otroligt! Ett band med så begåvade damer och herrar. Fantastiskt! Körde hem från Malmö på tid som ingen vill veta! Smakprov från hela karriären. Dock! När Paul McCartney som är äldre kör 4 timmar utan att gå av scenen eller ens ta ett glas vatten, kör Rod två timmar inklusive 10 min paus!!! Dåligt!! Och dessutom gick han lite ut och in. Men bra. Jäkligt bra!


Körde ner till Blekinge i em för att röja i värsta djungeln och i förfallet. Och hela Sverige förfaller. Kommer att skriva ett nytt brev på måndag till rikspolischefen om att antalet poliser i Växjö borde öka i stället för minska! Och nu skall flyktingar ha förtur också till friskolor! De har det redan till boende och andra sociala skyddsnät!  Politiker i Stockholm!? Ser de vad som händer!? Träffar de vanligt folk!?
Å andra sidan. Folk dör på flykt över medelhavet. Gigantiska tragedier! Och Europas ledare lamslagna! Borde inte alla länder i EU efter förmåga kvotera personer från FN:s flyktingläger i stället för att ta emot de som kan köpa sig hit!? Jag skulle önska fler s k  kvotflyktingar och att vi stramar år det vanliga flyktingmottagandet. Men det är ingen lätt fråga!
Grannfrun hemma i stan var glad. Hade gjort en hörseltest på en vårdcentral. Och två dagar senare kom det en remiss till hörselkliniken på lasarettet. Inställelsetid i september 2017!!! Tur att inte regionen/landstinget har hand om glasögon! Det finns inget värre än när man spelar ut människor mot varandra. Men centrala politiker ser inte att människor som arbetat och slitit hela livet upplever ett deras välfärd försämras samtidigt som vår generositet är stor för människor som är nyanlända. Där bidragen är större än kraven. Ta till detta en polis som knappt finns. Jag beundrar de få poliser som sliter i vardagen. Och kommer ni ihåg hur vi kommunalråd bara för ett par år sedan blev hudflängda av media och polisforskare när vi berättade om hur det var i Araby!!! Kräver faktiskt viss upprättelse för detta! Har annars svår för s k upprättelser i parti och minut! Inflation i det också!


Hör på gott och ont själv dåligt genom en kombination genetiskt arv och att lyssnat för mycket på Beatles på högsta volym! Väcker näktergalarna mig i morgon kan det bli ett blogginlägg vid 4.30 på morgonen!


Här är vackert, varmt och fridfullt. Havet som en spegel. Enda fördelen med att hustrun inte är på plats. Att jag kan göra kalvlever med sardeller, lime, capris och till denna anrättning ett bleckigt spanskt vin. Som jag annars inte gillar! Det skall var vin från Nya Zeeland!
Troligen! Skall slita som en galärslav i morgon! Och ta en siesta i solstolen.


Ingen hemsk s k public service i min ensamhet efter maten. Har faktiskt umgåtts friskt i veckan. Kanske börjar jag läsa om Staten, fast jag gillar Aristoteles bättre. Skall dock ta en pratstund med min vän Rödhaken som redan noterat att jag kommit!


Trevlig helg!Blekinge 20170527


Bo Frank