måndag 1 februari 2016

Vi laddar om!

Fick igår veta hur det skulle bli. Valde att inte blogga om det. Höghastighetsjärnvägen. Jönköpings län fick tre tågstopp. Kronoberg, Kalmar och Blekinge noll. Nu laddar vi om. Förhandlarna har gjort detta till ett projekt för Stockholm, Malmö och Göteborg. Det är inget Sverigebygge. Först i em när jag hörde HG Wessberg på radio fattade jag hur illa det var ställt. Han trodde på fullt allvar att folk från Växjö och sydöstra Sverige skall ta sig till Värnamo för att åka norrut eller söderut!? Trams. Det blir befintlig järnväg, flyg, buss eller bil! Tror ej att detta förslag passerar regering och riksdag.!!! Sydöstra Sverige skulle kunna leverera i ett passargerarantal i Växjö som överstiger marginell merkostnad.

Vi samlar våra allierade och fortsätter kampen. Och var finns pengarna till detta projekt som bara ökar mer och mer kostnadsmässigt? Hela övriga Sverige kommer att kläs i säck och aska. I väst både banan genom Halland, E4:an och nu detta förslag? Dags för nytt Dackeuppror. Långsmala län vertikalt, enade. Det enda horisontella länet, splittrat. Och det är bara att konstatera att så är det. Detta kommer att få återverkningar på diskussionen om nya regioner. Detta kan innebära en klyvning av Kropnobergs län? Å andra sidan inget självändamål att län är oförändrade i många sekel när verkligheten ritar om kartan!

Hursomhelst. Trevlig i Stockholm med vänner från Sydost och Älmhult. Bra gemenskap som vi fortsätter att utveckla. Har nog pratat med 25 media idag. Däribland Sveriges Radios sändningar på engelska.

Är nog med i Aktuellt i kväll också. Om hur m rent allmänt ser på läget i Sverige. Försökte att framhålla att vi hackar för mycket på mp på riksplanet. Får se vad som kommer med. Fick frågan om samarbete med sd. Sa att man skall lyssna på alla utan att behöva samarbeta. Så gör vi i kommunalpolitiken om någon säger nåt klokt. Erinrade om att s styrt Sverige under de flesta åren med stöd av ett kommunistparti som kramat diktaturer!!!!

Klev av i Växjö ikväll med mexikansa, svarta mockaskor. I Snöblasket/regnet. Och hem till lilla solstrålen som jag inte sett på evigheter! Har en del att ta tag i.

Vi som var i Stockholm. Tre av kommunalråden, kommunchef, projektledare och chefsjurist!

Nästa gång har vi ett förhandlingsbud med oss hem! Tror på arbetslinjen.

Hur man laddar om? Frågade Carolina Klüft en gång. Att tänka på sånt som ger positiv energi!
Så enkelt/svårt är det. Har upplevt en del svarta "valsöndagar". Och då införde jag/vi i Växjö att vi börjar nästa valrörelse dagen efter. Visst fn är jag besviken!
Vad gjorde vi fel?  Underskattade att det för Sverigeförhandlarna bara handlade om att bygga ihop tre städer. Kan det kallas för ett Sverigebygge!? Vad anser du?

Bo Frank
Växjö 20160201