lördag 23 januari 2016

Solen som försvann -- extra, extra!

Tänker både på det faktum att vi kom hem från Gran Canaria i onsdags kväll och att hustrun ( lilla solenstrålen ) åkt till barn och barnbarn i Lund denna helg.

Var på SKL i torsdags över dan. Min samhällsbyggnadsberedning. Kommentarer från sossar i andra delar av landet. Ni borde sälja mer, ni äger ju alldeles för mycket bostäder. Och nu är rätt tid att sälja.
Genomgång av olika inspel till regeringen för att göra det enklare att bygga. Fortfarande för mycket statliga regelverk som spökar, långa handläggningstider för överklaganden, för många instanser man kan överklaga till etc.
Politiken borde hitta ett nationellt system för att underlätta för unga att köpa sin bostad. Tror att man kan utveckla den modell som HSB och Swedbank har utvecklat i Växjö och som borde få nationell uppmärksamnhet.
Lyfte också frågan om att följa upp hur det fungerar med en Sverigeväxel för 112. En del regioner bryter sig ut och kör eget. SKL publicerade en rapport i serien Öppna jämförelser om Trygghet och Säkerhet. Växjö kom ut dåligt ( men  bättre än Kalmar ) och jag har därför begärt en genomgång av denna på en kommande kommunstyrelse.

Hem och skrev min blogg om Kjell Alinge. Lakers låg under med två mål, men vände och vann.

Igår, fredag. Frukostmöte med ny och gammal vd för HSB. Intervju med TV om järnvägen. Småmöte. Möte med SmP om ett s k inblicksraportage. Möten på em. Hem och ringde ifatt alla som sökt mig under dagen. Till Konsum och köpte en färsk majskyckling och satte i ugnen. Mamma kom på middag. Såg På spåret tillsammans. Tog Bostwana och Gabarone på 20 poäng och fick ca samma poäng som det vinnande laget. Göran Hägglund är en livad lax. Har alltid gillat honom.

Idag. Sväng till Blekinge med mamma. Läsa och skriva. I morgon, läsa och skriva. Och nyårsrevy med lilla mor. Och ut och äta nånstans. Kanske hinner min lilla solstråle hänga på. Svensk vinter och moderna tåg verkar inte vara en bra kombination. På ånglokens tid gick tågen oavsett väder. Och tidtabellen trycktes upp ett år i förväg. Och ungdomar idag kommer inte ens ihåg att flyget hade fasta tidtabeller som las fast långt i förväg.

På måndag. Styrelsemöte med flygplatsbolaget. Miljöberedning, ärendeberedning för nösta au, sedvanliga kommunalrådsuppvaktning ( varje måndag fm). Kvällen avslutas med direktmöte i Araby. På tisdags morgon åker jag och ÅKB till Dunkirk för att förgylla tilvaron för franska kommunförbundet. Fredag/lördag moderatmöte. Lördag kväll är det kulturnatt. Söndag hjälper jag våra kinsesiska studenter att flytta. Så avfärd till Stockholm för att vara på plats inför mötet då Sverigeförhandlarna skall presentera sitt förslag. Det är inte seriöst att inte få en hint innan. Det är väl ingen skönhetstävling det handlar om?  Så till Heidelberg med styrelsemöte med Energy Cities. Så en lång period av hederligt hemmaarbete. Och snart är det midsommar. Och efter det Almedalen då vi prövar ett nytt koncept. Och så är sommaren nästan slut. Höst och jul igen.

Naturmorgon i P1 är ett fantastiskt program. Och strömstaren likaså. Fast rödhaken är ju min favorit.

Undrar vad Tomas Bannerhed gör nuförtiden. Apropå fåglar. Kanske skulle dra iväg ett mejl!?

På Paul McCartneys hemsida finns ett unerbart foto på David Bowie och sir Paul som togs av Linda McCartney.

Regeringen vill äntligen göra det moderaterna längre krävt. Att dra in alla bidrag till personer som fått avvisningsbeslut. En självklarhet. Men en massas knallröda myndigheter rotesterar. Myndigheter skall genomföra det politiken beslutar. Punkt slut.


PS F ö anser jag att moderaterna centralt skall sluta hacka på mp. De har sammantaget en bättre politik än s. Jag är för sänkta skatter på det nyttiga som arbete och grönsaker och böcker. Och gillar högre skatt på fossilt, socker och skräp.  DS  


PS PS Idag. Fantastisk och annorlunad predikan i P1.
Mår dåligt av att israeliska soldater skjuter barn. Svårt att t o m glädjas över att m är största parti enligt SIFO med tanke på allt elände på jorden.
Dock några ggr kvar. Årets upplaga av Växjörevyn den bästa på 25 år! Vet! Jag har sett alla! PS PS


Växjö 20160123

Bo Frank