lördag 19 december 2015

Det är inte klokt - Polisen hånas offentligt I Växjö

Vad tiden går fort. Om en vecka är det annandag jul. SmP bad mig minnas några händelser under året. Ett år som har passerat snabbare än något annat år. Detta är ett ålderssymptom i kombination med den ständiga uppkopplingen där det väller in information hela tiden. Och värre blir det. Nu är det direktsändningar av allt som kommer. Vet den som omvärldsspanar. Det mesta som händer är bra. Det har aldrig funnits - så få fattiga på jorden som nu. Det gäller att inte låta flyktingströmmar och klimathotet skapa en negativ uppgivenhetsspiral. Den tekniska utvecklingen förser oss hela tiden möjligheteroch hot. Anders Wijkman berätade i Stockholm att han trodde att det redan 2020 såldes fler elbilar fossilbilar i Sverige. I förhållande till köttproduktionens utsläpp är det besynnerligt att många politiker går som katten kring het gröt i denna fråga. Även jag komer att köpa en julskinka i år. Från en gris som levt ett glatt liv. Vi måste ställa om till mindre och bättre kött. Köttkonimtionen ökar på jorden.

Fredagen. Sjukt mycket grejer som hände akut. Som man får ta tag i medan oppositionen i kommunhuset ägnar mycket tid åt att gnälla om det mesta. De har snart varit i opposition så länge att en kommande politikergeneration inte varit med om att ta ansvar. Och de kommer inte att få det heller så länge som gnället står högst upp på agandan.

Tacksam för att så många hörde av sig med positiva kommentater om min krönika i tidningen Trovärdigt. Gillar att skriva krönikor. DN skulle behöva en ledarskribent som åtminstonde varit en vecka i verkligheten. Sveriges mest världsfrånväda ledarredaktion.

Företagsbesök på Rejlers. Imponerande familjeföretag som finns i hela Norden och som startade i Växjö.

Goda vänner och mamma på en bättre middag. Mamma var glad, berättade historier och drack vin. Vid 23-tiden var hon piggare än vad jag var. Och gick raskt med rullatorn till nästa kvarter där mamma bor.

Läste Grönköpings Veckoblad. Skrattade högt. Sveriges bästa tidning.

När lilla frun behagar vakna åker vi till Blekinge för andra övernattningen sedan i somras. Hoppas det inte är allt för kallt i det gamla huset. Och hoppas slippa se mördarsniglar. I Danmnark blommar körsbärsträden. Klimatet är inte som det skall vara.

I morgon nya middagsgäster.

Hela måndagen intecknad med möten. Och på kvällen är vi några i korridoren som träffas för lite samkväm. Och oförutsedda saker dyker upp hela tiden.

Trevlig helg kära Växjöbor och andra läsare av denna dagbok. Jag försöker svara upp det era förväntningar så gott det går.


PS Sabotaget mot polisen i Växjö är ett öppet hån mot hela samhällsstruktiren. " Det är vi som bestämmer, inte ni" . Invandringen till Sverige har ökat mer än polisens resurser. Ledarskribenter och opinionsbildare i Stokholm sover fortfarande sin Törnrosasömn. Endast tomten är vaken. Jag har alltid trott på tomten.  DS


Växjö 20151219/20

Bo Frank