lördag 23 maj 2015

Stressigt liv i delvis välbehag

Hade möten hela fredagen. Det första började 06.30. Introduktion för nyanställda 08.30. En ceremoni som måste ändras. Första gången någonsin som inte någon kom för sent. Satt med femklövern om budgettexter fram till 15.00. Var på lunchen värd för en delegation från Vietnams ambassad inklusive ambassadör. På PM.  Hem och bytte till mörk kostym. Akademisk årshögtid som började på konserthuset 16.00. Höjdpunkten var att se Peter Norrman får sin välförtjänta  doktorshatt och att se och höra Anna Ternheim. Delade ut miljöpris till en vietnametisk miljöforskare.

Buss till M-huset på Campus, 400 gäster? Mousserande och snittar. Femrätters middag med fina tal och underhållning och dans. Min lilla mexikanska sol och jag var de sista att lämna dansgolvet. Trevliga människor, internationellt, f d ärkebiskopen med sin Caisa, Abba-Björn, trevligt folk. Kände 80% av alla gäster. " Alla" var där och vackrast av alla, min lilla fru i en av alla hennes
sidenblåsor från Mexico. Anna Ternheim igen.

Hemma 02.00. Trött som fn med tanke på att jag steg upp 05.00!

Körde/åkte till Lund 08.00.Lilla solen körde för säkerhets skull. Och då går det undan. Åt lunch med nya barnbarnet. Vad nyfödda är små!

Körde så till Blekinge och var framme vid 18.00. Klippte gräs och tittade till det hela. Försökte göra en kopia på Gothia Towers räkmackor.
Vi har inte bestämt oss för om vi skall se Melodifestivalen eller inte. Finns inslag som vi har svårt för. Skall i vart fall börja jakten på mördarsniglar.

Det skymmer. Havet som en spegel, blålila syrener, blommande kastanjer och min rödhake vaktar huset. Det skulle vara ett lyxliv om man inte behövde ha detta temo. Vet inte om hjärnblödningen eller hjärtinfarkten kommer först. Eller nåt annat. Måste åka upp till Växjö efter frukost. Kombination av jobb och några sjukbesök. Man räcker inte till någonstans.

Men lättad till max över att femklövern satt budgeten. En textkoll till på tisdag. Och så pressinfo den 2 juni!

Har idag bett kommunchefen utreda om Sandgärdsgatan mellan Kronobergsgatan och Linnégatan kan byta namn. Den "snutten" där Uffe hade sin bostad och källare!

Bo Frank

Blekinge 20150523